10 вересня – яке сьогодні свято в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

10 вересня – яке сьогодні свято в Україні

10 вересня – яке сьогодні свято в Україні
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 10 вересня, за християнським календарем відзначається свято Анни Пророчиці і святого Сави Крипецкого. Вважається, що Анна Пророчиця народилася в Єрусалимі і була однією з обраних, які зустріли Ісуса Христа в дитячому віці, повідомляє ONLINE.UA. Побачивши Божу Матір з немовлям, вона оголосила, що ця дитина стане Спасителем світу.

Православні традиції не дозволяють сьогодні свататись. В інакшому випадку це передвіщає біду для майбутнього подружжя.

10 вересня завершувалося останнє прибирання хлібів. Люди вивозили з поля снопи, які потім складали їх у скирти. Через це сьогоднішній день також зветься Скирдник.

У вівторок, 10 вересня, іменини відзначають: Ганна, Арсеній, Анатолій, Георгій, Григорій, Денис, Захар, Лук'ян, Макар, Нестор, Павло, Сидір, Федір, Лука, Микола.

В історії цей день відомий тим, що сьогодні у 1894 році народився відомий український кінорежисер Олександр Довженко, а у 1938 році – модельєр Карл Лагерфельд.

10 вересня є Міжнародним днем запобігання самогубств. Ця пам’ятна дата відзначається в усьому світі, починаючи з 2003 року, з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я.

В Україні сьогодні відзначають своє професійне свято працівники нафтової, газової та нафтопереробної промисловості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?