105 об'єктів портової інфраструктури України пошкоджено атаками армії РФ — Кубраков
Категорія
Україна
Дата публікації

105 об'єктів портової інфраструктури України пошкоджено атаками армії РФ — Кубраков

105 об'єктів портової інфраструктури України пошкоджено атаками армії РФ — Кубраков
Джерело:  online.ua

105 об'єктів портової інфраструктури України пошкоджено атаками армії РФ з 18 липня – дати виходу Росії з зернової угоди.

Джерело: Олександр Кубраков

105 об'єктів портової інфраструктури України пошкоджено

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков розповів про наслідки ракетних атак Росії на українські порти.

Чергова масована атака на порти Дунайського регіону. В ніч на 13 вересня росія ударними безпілотниками атакувала Рені та Ізмаїл в Одеській області.Внаслідок удару пошкоджено адміністративні будівлі, склади для зернових вантажів, ємності для зберігання олії та автотранспорт. Семеро водіїв доставлено в лікарню у важкому стані, – зазначив міністр.

Попри намагання агресора знизити експортний потенціал, порти продовжують працювати. Водночас, кожна атака на портову інфраструктуру України – це атака на продовольчу безпеку всього світу.

Кубраков назвав страшні цифри збитків, які понесла Україна з 18 липня. Саме тоді Росія почала масовано атакувати портову інфраструктуру ракетами та дронами.

З 18 липня в результаті атак Росії на порти України пошкоджено та частково знищено 105 об’єктів портової інфраструктури. Внаслідок ударів по портам Дунайского кластеру та блокування морських портів скорочено експорт зернових вантажів до країн Азії, Африки та Європи на майже 3 мільйони тонн на місяць.Порти Дунайського кластеру наразі – єдиний водний шлях для українського агроекспорту. Якщо не захистити його потужними системами протиповітряної оборони, то наслідки будуть більшими. Перш за все, для тих країн, які залежать від української агропродукції, – наголосив Кубраков.

Одещину атакували російські дрони

За інформацією керівника Одеської ОВА Олега Кіпера, протягом ночі армія РФ атакувала дронами портову інфраструктуру в Ізмаїльскому районі, завдавши пошкоджень та спричинивши пожежу.

Кіпер підкреслив, що внаслідок атаки поранення отримали шестеро людей.

На жаль, є влучання. Зафіксовані пошкодження припортової та іншої цивільної інфраструктури. Триває ліквідація наслідків. Рятувальники приборкують пожежу, — підкреслив керівник Одеської ОВА.

Наразі відомо про шістьох постраждалих цивільних.

Три людини у важкому та троє у середньому стані важкості доставлені до лікарні, їм надається вся необхідна допомога, — повідомив Кіпер.

Читайте також:

  • Армія РФ атакувала портову інфраструктуру на Одещині. Збиті десятки ворожих БпЛА

  • Армія РФ атакувала дронами портову інфраструктуру на півдні Одещини

  • РФ атакувала дронами Одеську та Дніпропетровську області. Є влучання

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?