119-та бригада ТрО ідентифікувала розстріляного росіянами українського військового
Категорія
Україна
Дата публікації

119-та бригада ТрО ідентифікувала розстріляного росіянами українського військового

119-та бригада ТрО ідентифікувала розстріляного росіянами українського військового
Джерело:  online.ua

У 119-й бригаді тероборони вважають, що полоненим українським бійцем, якого після слів "Слава Україні" російські військові розстріляли з автоматів, був солдат 163-го батальйону цієї бригади Олександр Мацієвський.

Джерело: Регіональне управління Сил ТрО "Північ" ЗСУ

Після слів "Слава Україні" росіяни розстріляли Олександра Мацієвського

6 березня 2023 року у мережі були оприлюднені чергові докази російських військових злочинів. Вся Україна побачила страту українського воїна, бійця 163 батальйону 119 окремої бригади територіальної оборони, - йдеться у повідомлені.

Олександр Мацієвський працював у Києві електромонтером, а після початку повномасштабного вторгнення Росії пішов у військкомат.

Навесні 2022 року він захищав Чернігівську область, у грудні брав участь у боях під Соледаром Донецької області.

30 грудня він пішов на завдання зі ще чотирма військовослужбовцями і під час бою з ними зник зв’язок.

Підкріплення не змогло прорватися до місця їхньої позиції через безперервний мінометний обстріл та щільний вогонь зі стрілецької зброї.

Невідомо, хто і як загинув, невідомо, як Олександр потрапив у полон, свідків, на жаль, не лишилося, всі загиблі або зниклі безвісті, - зазначають у 119 бригаді.

У лютому тіло Олександра Мацієвського повернули додому на Чернігівщину. 14 лютого 2023 року військовослужбовця поховали на цвинтарі в Ніжині.

ГУР шукає винних у розстрілі військовополоненого

Представник ГУР МО України Андрій Юсов, що росіяни свідомо записали і оприлюднили розстріл українського військового. Україна вже працює над тим, щоб знайти вбивць.

Це ті акти геноциду, яких рашисти не соромляться. Це публічна політика режиму і так званої армії, – зазначив Юсов.

За його словами, окупанти хочуть підвищити рівень ненависті до українців всередині Росії, а також залякати і нажахати самих українців.

 Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?