13-річний українець Олексій Середа став наймолодшим чемпіоном Європи зі стрибків у воду
Категорія
Спорт
Дата публікації

13-річний українець Олексій Середа став наймолодшим чемпіоном Європи зі стрибків у воду

13-річний українець Олексій Середа став наймолодшим чемпіоном Європи зі стрибків у воду
Джерело:  xsport.ua

Український спортсмен Олексій Середа став наймолодшим чемпіоном Європи зі стрибків у воду з 10-метрової вишки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Хsport.ua.

Нашому співвітчизнику з результатом 488,85 бала вдалось випередити француза Бенжамена Офре та росіянина Руслана Тернового.

Оскільки Олексію Середі на цей момент виповнилося лише 13 років та 7 місяців, він побив попередній рекорд, який належав британцю Томасу Дейлі. Той зумів стати чемпіоном Європи у 2008 році, коли йому було 13 років та 10 місяців.

Медаль Олексія Середи стала сьомою для збірної України на турнірі, який проходив з 5 по 12 серпня у Києві. Ще один українець, Олег Сербін, у фіналі посів шосте місце серед 12 учасників.

У фіналі жіночих змагань в синхронних стрибках українки Вікторія Кесар і Ганна Письменська показали третій результат.

Перемога на європейській першості автоматично надала Олексію Середі путівку на Олімпіаду 2020 року в Токіо. Якщо він зуміє перемогти і в Японії, то це зробить його наймолодшим олімпійським чемпіоном в історії чоловічих стрибків у воду.

Нагадаємо, що кілька днів тому ще один юний українець – 16-річний Андрій Пономар з Чернігова переміг на чемпіонаті Європи з велоспорту у Нідерландах. Він зміг першим завершити індивідуальну гонку у голландському місті Алкмар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?