15 грудня - яке сьогодні свято: прикмети і що не можна робити
Категорія
Україна
Дата публікації

15 грудня - яке сьогодні свято: прикмети і що не можна робити

15 грудня - яке сьогодні свято: прикмети і що не можна робити
Джерело:  online.ua

У неділю, 15 грудня, в Україні відзначається професійне свято - День працівників суду, в світі - Міжнародний день чаю. Яке сьогодні народне свято відзначають українці, що цікавого відбулося в історії в цей день? ONLINE.UA розповідає про прикмети цього дня і що не можна робити 15 грудня.

15 грудня: яке сьогодні свято в Україні та світі

15 грудня в Україні своє професійне свято відзначають працівники суду. Це свято було засновано у 2000 році указом президента. У цей день прийнято вітати всіх співробітників Конституційного суду, арбітражного і суду загальної юрисдикції.

Також 15 грудня під всьому світі відзначають свято одного з найдавніших і надзвичайно цікавих напоїв на Землі - Міжнародний день чаю. Він був заснований з ініціативи Центру з освіти і Спілкуванню з метою привернення уваги суспільства і політиків до проблем продажу чаю. Ну і, звичайно ж, з метою популяризації цього корисного напою.

В Україні 15 грудня 2019 року відзначають першу річницю проголошення єдиної православної церкви. Саме в цей день в 2018 році Об'єднавчий собор оголосив про історичне рішення - створення ПЦУ, главою якої став митрополит Епіфаній.

Церковне і народне свято 15 грудня

Православні християни 15 грудня вшановують пам'ять святого пророка Аввакума, який є восьмим з дванадцяти апостолів. За давніми переказами, він передбачив падіння Єрусалиму, Вавилонський полон і повернення іудеїв на батьківщину.

У народному календарі цей день називають Аввакум або Аввакумов день. У це свято наші предки молилися святому за міцний сон своїх дітей і просили про захист від злих сил. Також на Аввакума прийнято стежити за погодою - по ній робили прогноз на весь січень.

Що не можна робити 15 грудня

У Аввакумов день, на відміну від інших церковних свят, прийнято шити, в'язати і займатися будь-яким іншим рукоділлям. Під категоричною забороною 15 грудня веселощі, гучний сміх і лихослів'я. Крім того на Аввакума не можна вирушати в далеку подорож - її краще перенести на наступний день, так як в дорозі є ризик зіткнутися з неприємностями. Не варто 15 грудня починати нові важливі справи і сваритися - в цей день потрібно чітко контролювати всі свої слова і дії.

Прикмети на 15 грудня

  • Якщо 15 грудня погана погода, то вона протримається до кінця січня.

  • На Аввакума каркають ворони - чекайте завірюху.

  • Кішка спить цілий день - до морозів.

  • Багато снігу випало 15 грудня - наступний рік буде родючим.

  • Місяць тоне в тумані - чекай швидкої хуртовини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ханука - важливе єврейське свято, яке по-іншому називають "свято свічок", В 2019 році воно випадає на 22 грудня. Його відзначатимуть протягом восьми днів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?