23 вересня - 82 роки з дня народження Ромі Шнайдер: хто вона така і чому Google присвятив їй дудл
Категорія
Культура
Дата публікації

23 вересня - 82 роки з дня народження Ромі Шнайдер: хто вона така і чому Google присвятив їй дудл

23 вересня - 82 роки з дня народження Ромі Шнайдер: хто вона така і чому Google присвятив їй дудл
Джерело:  online.ua

23 вересня 2020 року минає 82 років від дня народження однієї з найвідоміших актрис XX століття Ромі Шнайдер. Google присвятив зірці кінематографа свій унікальний дудл за її вагомий внесок у світ кіно. ONLINE.UA розповідає хто така Ромі Шнайдер і чим вона відома у всьому світі.

Ромі Шнайдер - Google дудл

Ромі Шнайдер (справжнє ім'я - Розмарі Магдалена Альбах) народилася 23 вересня 1938 року в Відні. Її батьки були відомими акторами - мама Магда Шнайдер грала в німецькому кіно, а батько Вольф Альбах-Ретті був австрійським спадковим актором. Через розлад в сім'ї Ромі передали на виховання бабусі і дідуся, а в 1944 році майбутню актрису відправили в інтернат для дівчаток, де вона попала на піклування черниць ордена святого Августина - там вона прожила 14 років.

Ромі Шнайдер (фото - commons.wikimedia.org)

Кінематографічна біографія Ромі Шнайдер бере початок на початку 50-х років. Вона зіграла у фільмі «Коли цвіте білий бузок» роль дочки головної героїні, яку, до речі, грала її рідна мати. Ромі успішно пройшла проби і блискуче зіграла свою першу роль. У 1954 році Ромі Шнайдер появилася у фільмі "Феєрверк", в якому зіграла юну героїню на ім'я Анна Оберхольцер. Талантом юної Ромі захопилися відомі режисери, які на перебій стали пропонувати їй головні ролі в своїх картинах. Саме в цей період і прийшов до неї приголомшливий успіх - всього за кілька років Ромі Шнайдер перетворилася на зірку німецького кінематографа.

Ромі Шнайдер (фото - wikimedia.org)

Світова слава до неї прийшла вже в 16 років, коли вона зіграла головну роль у фільмі "Сіссі" про юність імператриці Єлизавети Баварської. У 1958 році Ромі знялася у фільмі "Крістіна". Він зіграв в її долі вирішальну роль. На його зйомках дівчина познайомилася з Аленом Делоном, який в той час був маловідомим актором. У них виник бурхливий роман. Шнайдер вирішила виїхати за улюбленим в Париж. Столиця Франції зустріла її байдуже, через що кар'єра актриси почала загасати. Новий прорив в біографії актриси трапився завдяки Лукіно Вісконті, який познайомив Ромі з самою Коко Шанель. Модельєрка перетворила актрису до невпізнання, а пропозиції на зйомки знову посипалися на неї потужним потоком.

Ромі Шнайдер та Ален Делон (фото - commons.wikimedia.org)

На той час головний чоловік в житті Ромі - Ален Делон - одружився на Наталі Бартелемі, що дуже болісно переживала Шнайдер. Але вона повернулася до Німеччини, занурилася з головою в роботу, незабаром вийшла заміж за режисера Гаррі Маєна, від якого народила сина. Однак, через кілька років в житті актриси знову з'явився Ален Делон і запросив стати його партнеркою у фільмі "Басейн". Через це особисте життя Ромі Шнайдер знову перетворилося на хаос - вона розривалася між родиною, чоловіком і Делоном, якого як і раніше любила. В результаті шлюб Шнайдер і Маєна розпався, але і з Делоном їй так і не вдалося створити сім'ю.

В кінці 70-х років Ромі Шнайдер знову знайшла своє щастя. Вона вийшла заміж за особистого секретаря Даніеля Бьязіні, від якого народила дочку Сару. І другий шлюб актриси тривав недовго - в 1980 році пара розлучилася. Трагедія, яка сталася з життя Роми в 1981 році, остаточно її добила. 14-річний син Давид трагічно загинув. Ромі не могла пережити цей удар долі. Вона намагалася багато працювати, але заглушити горе у неї виходило тільки в алкоголі.

Вранці 29 травня 1982 року Ромі Шнайдер померла. Її знайшли у власному кабінеті за письмовим столом. Причиною смерті припустили зупинку серця. Її похоронами займався саме Ален Делон, якого все життя любила актриса.

Останній фільм за участю Ромі Шнайдер "Перехожа з Сан-Сусі" вийшов в прокат в 1982 році, за кілька тижнів до її смерті. У 2008 році Ромі Шнайдер була удостоєна премії "Сезар" за видатні заслуги в кінематографі посмертно. Ім'я Ромі Шнайдер носять французька Премія Ромі Шнайдер, що вручається молодим кіноакторам, і австрійська телевізійна премія "Ромі".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США померла ікона американського правосуддя Рут Гінзбург- вона була символом фемінізму і гендерної рівності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?