26 мільйонів документів українців злили в мережу - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

26 мільйонів документів українців злили в мережу - що важливо знати

26 мільйонів документів українців злили в мережу - що важливо знати
Джерело:  online.ua

Україну сколихнув новий гучний скандал - зазначається, що в Telegram з’явився бот UA Baza, що видає персональні дані та документи українців. Зокрема, у відкритий доступ потрапили 26 мільйонів посвідчень водія. Варто звернути увагу на те, що бот UA Baza має дані держреєстру, а також бази "Нової пошти" та паролі з соцмереж "Вконтакте" і linkedin. Про це в соціальних мережах розповів очільник громадської організації Електронна демократія Володимир Фльонц, передає ONLINE.UA.

"Мені показали не лише паспортні дані, мої старі паролі (старі, але на той момент справжні!), дані з біометричних паспортів (зокрема, фото) і вишенька на торті – водійське посвідчення, про яке я навіть не здогадувався. Навіть в "Дії" його не показує, а у хлопців в базі – є. Ось так вже зараз виглядає їх цифрове майбутнє", – написав Фльонц.

"В Україні 9,5 мільйонів водійських посвідчень, 6,5 мільйонів з яких відображаються в Дії. В мережі з’явилася інформація про дані 26 мільйонів посвідчень водія", – стверджують у Кабміні.

Очільник відомства Михайло Федоров наголосив, що попередній аналіз інформації, яку поширює бот, показує, що ресурс використовує старі бази даних, які вже давно доступні у Даркнеті. Зокрема, це база даних "Приватбанку", а також інших приватних (не державних) баз даних.

Як повідомляв ONLINE.UA, генеральний директор Департаменту зовнішньої розвідки Естонії Мікк Марран заявив, що  вдалося розкрити мережу агентів  впливу Росії серед громадських діячів, таких як журналісти, дипломати, бізнесмени та політики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?