28 видів дронів виробництва України вже на озброєнні ЗСУ – Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

28 видів дронів виробництва України вже на озброєнні ЗСУ – Міноборони

28 видів дронів виробництва України вже на озброєнні ЗСУ – Міноборони
Джерело:  online.ua

За період повномасштабної війни Міністерством оборони нашої держави прийнято на озброєння та в експлуатацію 28 моделей безпілотників різних типів українського виробництва.

Джерело: Міністерство оборони України

На озброєнні ЗСУ 28 моделей БПЛА українського виробництва

Про це повідомили в Міністерстві оборони України.

Серед вказаних безпілотників – 9 моделей дронів-камікадзе, серед яких 3 літакового типу, а також 6 моделей FPV-дронів.

Тисячі одиниць подібного озброєння поставлені до Збройних Сил України в рамках закупівель Міноборони.

Розвиток українського виробництва озброєння – пріоритет для Міноборони

Оборонне відомство восени 2022 року суттєво спростило процедури для винахідників та виробників. Тож термін прийняття в експлуатацію нового озброєння та техніки скоротився з двох років до трьох-п'яти тижнів.

З низкою українських компаній укладено контракти на серійне виробництво 10 моделей БпЛА різних типів на підставі потреби від Генерального штабу ЗС України.

Також 20 липня 2023 року до Міноборони надійшло дві пропозиції від підприємств колишнього концерну «Укроборонпром» (після реорганізації – АТ «Українська оборонна промисловість»). У 2023 році з підприємством концерну укладено державний контракт на закупівлю розвідувального дрону.

Нагадаємо, що завершені випробування єдиного дрону-камікадзе від АТ «Українська оборонна промисловість». Після цього буде прийматись рішення щодо його закупівлі для ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?