32 країни світу закрили авіапростір з РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

32 країни світу закрили авіапростір з РФ

32 країни світу закрили авіапростір з РФ
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що вже 32 країни світу у відповідь на війну РФ проти України закрили свій повітряний простір для російського агресора.

Джерело:   Telegram-канал МЗС

Путінська Росія ризикує опинитись у повній ізоляції 

Кулеба повідомив, що відповідь на жахливу збройну агресію Кремля проти України антіпутінська коаліція ввела 3 пакети беспрецедентних санкцій.

Фіналізується перелік російських банків для відключення від SWIFT, заморожено половину фінансових резервів Центрального банку РФ, накладено обмеження на "Сбербанк" РФ, введено заборону на продаж, постачання, передачу та експорт до Росії технологій нафтопереробки, зупинено дію експортних ліцензій подвійного використання, в окремих країнах припинено видачу віз для російських громадян. Російський рубль вже обвалився до історичного мінімуму, - повідомив Кулеба.

Міністр зазначив, що наразі українські дипломати активно виступають за введення повного ембарго на російську нафту і газ.

Між тим, представники Міноборони Великої Британії повідомляють, що російське вторгнення в Україну йде не за планом.

Зокрема, російські військові дезорганізовані, а плани Кремля терплять фіаско.

Наразі більша частина російських військ перебуває в 30 км від Києва. Українські захисники зупинили їх наступ на столицю.

Ключевої мети - захоплення Гостомелю у перший день війни виконати не вдалось.

Незважаючи на спроби захоплення, під контролем України залишаються міста Чернігів і Харків.

Невдачі в логістиці і завзятий український опір продовжують стримувати наступ Росії. Незважаючи на безперервні спроби приховати подробиці конфлікту від населення Росії, ЗС РФ вперше змушені визнати втрати, - повідомляє Міноборони Великої Британії.

28 лютого після ночі обстрілів Мер Чернігова Владислав Атрошенко звернувся до містян та повідомив, що Путін зараз остаточно руйнує відносини українського і російського народів.

Путін вбиває останні цвяхи в труну дружніх відносин України і Росії. Ми вистоїмо. З нами Бог, за нами правда. Ми переможемо! Слава Україні, - заявив Атрошенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?