Понад 40 загиблих у Шереметьєво: пілот літака розповів, як сталася авіакатастрофа (відео)
Категорія
Події
Дата публікації

Понад 40 загиблих у Шереметьєво: пілот літака розповів, як сталася авіакатастрофа (відео)

Понад 40 загиблих у Шереметьєво: пілот літака розповів, як сталася авіакатастрофа (відео)
Джерело:  online.ua

З’являються подробиці жахливої трагедії у московському аеропорту Шереметьєво, де вчора приблизно о 18:30 за місцевим часом під час невдалого приземлення згорів пасажирський лайнер Sukhoi Superjet 100 (SSJ-100) з 78 людьми на борту. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російський «Интерфакс», кількість жертв літака, що слідував за маршрутом «Москва – Мурманськ» на цей час становить 41 людину, включаючи одного члена екіпажу.

Пілот «Аерофлоту» Денис Євдокимов, який посадив згорілий «Суперджет», стверджує, що приземлення проходило у штатному режимі. В нього дійсно вдарила блискавка, після чого на борту вимкнувся радіозв’язок і почався збій у роботі обладнання. Пілот запевняє, що швидкість літака по час посадки була звичайна.

«Підходили до землі ми плавно, не можу сказати точно, чому стався удар об землю».

На відео, яке було зняте очевидцями катастрофи, видно, що літак вдарився об землю, кілька разів підскочив, після чого у нього зламалася одна зі стійок шасі.

Стюардеса злощасного літака Тетяна Касаткіна розповідає, що пожежа спалахнула майже миттєво.

«Ілюмінатори почали плавитися, коли ми ще котилися».

Очевидці трагедії стверджують, що жертв могло бути набагато менше, якби окремі пасажири, що сиділи попереду, не почали знімати з полок свої сумки. Через це вони уповільнили прохід до аварійного виходу тим пасажирам, які були позаду. Внаслідок цього десятки з них згоріли живцем.

Відомо, «Суперджет» приземлився на швидкості 155 вузлів – 287 кілометрів на годину. Це трохи перевищує нормальну швидкість при посадці.

При цьому його маса перевищувала максимально допустиму посадкову на цілу тонну – 42 тонни замість 41. Незважаючи на наявність несправностей на літаку, в який вдарила блискавка, пілот вирішив саджати літак з повними баками пального. Це стало фатальною помилкою.

Нагадаємо, що дані про загиблих спочатку були значно занижені. Говорилося про одного загиблого, потім про 12 чоловік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?