410 тіл цивільних з Київщини вивезли на експертизу — Венедіктова
Категорія
Україна
Дата публікації

410 тіл цивільних з Київщини вивезли на експертизу — Венедіктова

410 тіл цивільних з Київщини вивезли на експертизу — Венедіктова
Джерело:  online.ua

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктоа повідомила, що на місці злочинів РФ працюють правоохоронці та прокурори.

Джерело: Фейсбук Венедіктової

Офіс прокурора розслідує злочини РФ

В бюро судмедекспертизи постійно чергують прокурори, слідчі та судові експерти для проведення оглядів, розтинів та відбору зразків ДНК. З території Київщини наразі вивезено 410 тіл вбитих мирних мешканців, за 1-3 квітня 140 з них вже оглянуто прокурорами та іншими фахівцями, - повідомила Венедіктова.

Паралельно відбувається робота з місцевим населенням, пошук свідків, потерпілих, збір фото і відеодоказів.

Це тонка і кропітка робота: люди налякані, втомлені і замордовані, вони пережили невимовний жах. І тут теж потрібен час і професійний підхід, щоб зафіксувати все правильно і не втратити жодного шансу знайти і покарати винних, - зазначила вона.

Венедіктова зазначила, що Офіс Генпрокурора спільно з органами досудового розслідування, військовим командуванням та Військовою службою правопорядку організував роботу з фіксації кожного злочину РФ.

Вся звільнена від окупантів територія поділена на квадрати, в кожному з яких працюють слідчо-оперативні групи з прокурорів, слідчих та оперативних співробітників Нацполу. До проведення оглядів місць подій залучаються інспектори-криміналісти, вибухотехніки, кінологи, судово-медичні експерти чи лікарі. Попереду цих команд завжди ДСНС - вороги замінували міста і села, залишилось багато не здетонованих боєприпасів, вони залишили «розтяжки» навіть на трупах місцевих,- повідомила прокурорка.

Для проведення першочергових слідчих дій на території тільки Бучанського району зараз залучено понад 50 співробітників Нацполіції та прокурорів.

Аналогічна робота також розгортається у всіх звільнених населених пунктах Київської та Чернігівської області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?