5 причин, чому "Шахтар" переможе "Севілью" в півфіналі Ліги Європи
Категорія
Спорт
Дата публікації

5 причин, чому "Шахтар" переможе "Севілью" в півфіналі Ліги Європи

5 причин, чому "Шахтар" переможе "Севілью" в півфіналі Ліги Європи
Джерело:  online.ua

Сьогодні донецький "Шахтар" зіграє перший матч з іспанською "Севільєю" в півфіналі Ліги Європи.
Згідно букмекерських котирувань, фаворитом на вихід у фінал є "Севілья". Але в першому матчі коефіцієнти на користь "гірників".
ONLINE.UA назве 5 причин, чому саме український клуб повинен вийти до фіналу Ліги Європи.

ДИВІТЬСЯ: Луческу сподівається, що "Шахтарю" пощастить, як "Севільї" в 2007-му: опубліковано відео

1. Безпрограшна серія "Шахтаря" в Лізі Європи
Потрапивши в плей-офф Ліги Європи з Ліги чемпіонів, "гірники" провели шість матчів, в яких здобули 5 перемог при одній нічиїй. Різниця м'ячів - 13: 2.
Тільки в двох матчах "гірники" пропускали м'ячі (вдома з "Андерлехтом" і на виїзді з "Брагою").
"Севілья" також потрапила в Лігу Європи з Ліги чемпіонів. Але іспанці виграли тричі, при одній нічиїй і двох поразках. У півфінал команда Євгена Коноплянки і зовсім пройшла в серії пенальті.
До того ж, в останніх восьми матчах "Севілья" виграла тільки двічі. У команди Уная Емері явний спад, яким повинен скористатися і "Шахтар".
2. Кадрове питання
До протистояння з "Севільєю" український клуб підійшов у гарній формі. Всі основні футболісти в строю.
У "Севільї", навпаки, повний лазарет. Проти "Шахтаря" не зіграють лівий захисник Бенуа Тремулінас, центральний захисник Аділь Рамі і вінгери Вітол і Хосе Антоніо Рейєс. А це чотири основних футболісти "Севільї".
ЧИТАЙТЕ: " Севілья" вразила скромністю перед матчем з "Шахтарем"

3. Історія на користь "Шахтаря"
Ніколи раніше одному клубу не вдавалося тричі поспіль вийти у фінал Кубка УЄФА / Ліги Європи. А "Севілья" грала у фіналах Ліги Європи в 2014 і 2015 роках, завоювавши два трофеї.
З огляду на кадрові проблеми андалузців і хорошу форму "Шахтаря", є всі передумови до того, що і "Севільї" не вдасться переписати історію.

4. Страшна статистика "Севільї" на виїзді
Це більше стосується сьогоднішньої зустрічі. "Севілья" виграла тільки 1 з 23-х матчів на виїзді в нинішньому сезоні. У чемпіонаті андалузці взагалі не перемагали в гостях - 9 нічиїх і 8 поразок. У Лізі чемпіонів іспанці програли всі виїзні матчі, а в Лізі Європи - 1 перемога, 1 нічия і 1 поразка.
"Шахтар" сьогодні цілком здатний закласти фундамент для перемоги в протистоянні.
ЧИТАЙТЕ: " Це наш дім": гендиректор "Шахтаря" розповів про повернення до Донецька

5. Магія високосного року
В історії "Севільї" всі невдачі клубу припадали на високосні роки. Судіть самі, чотири рази "Севілья" вилітала з Прімери і тричі це траплялося саме в високосний рік (1968, 1972, 2000).
У 2007 і 2008 роках андалузці двічі виграли Кубок УЄФА. Але у високосному 2008-му вилетіла від турецького "Фенербахче" в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.
У 2014 і 2015 роках "Севілья" виграє вже Лігу Європи. І тепер знову високосний рік...

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?