69 заручників – Україні, 208 – бойовикам: про що насправді домовилися у Мінську
Категорія
Україна
Дата публікації

69 заручників – Україні, 208 – бойовикам: про що насправді домовилися у Мінську

69 заручників – Україні, 208 – бойовикам: про що насправді домовилися у Мінську
Джерело:  online.ua

Українська сторона під час засідання Тристоронньої контактної групи домовилась із представниками ОРДЛО про обмін 69 українських заручників на 208 осіб, які перебувають у закладах української пенітенціарної системи. Про це повідомив представник України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ Роман Безсмертний, передає ONLINE.UA.

"Досягнуто домовленості щодо початку процедури обміну військовополоненими, незаконно утримуваними, засудженими особами у співвідношенні 208 на 69. Українська сторона вчора була готова почати цю процедуру і запропонувала відповідне число... ми могли б навіть сьогодні зробити цей обмін. Це було підтримано навіть представниками з ОРДО і ОРЛО, але цьому заперечив Кремль, представники Москви. Тому в кінці кінців домовлено проводити процедуру правової чистки", - пояснив Безсмертний.

Варто зазначити, що в ході попередньої зустрічі у Мінську 1 липня ТКГ не досягла прогресу в переговорах через позицію Росії. Українська сторона пропонувала покроково впроваджувати формат звільнення полонених "всіх на всіх".

Як повідомляв ONLINE.UA, вже з 21 липня на лінії зіткнення  на Донбасі має розпочатись нове перемир’я. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?