7 дуже дорогих помилок авіапасажирів
Категорія
Культура
Дата публікації

7 дуже дорогих помилок авіапасажирів

7 дуже дорогих помилок авіапасажирів
Джерело:  online.ua

Ура, ви знайшли дешевий квиток, одразу ж його забронювали та оплатили. Можна зітхнути з полегшенням. Не вийде. Аби не платити зайвого прямо перед вильотом або, того гірше, під час подорожі, дуже важливо звернути увагу на декілька нюансів. Про них і поговоримо.
1.Допустити неточності в написанні імені та прізвища

Результат: штраф за виправлення
Витрати: різниця між сплаченим тарифом і тим, що є в наявності на момент внесення змін, + сервісний збір 50 доларів США
Контрзаходи: Бронюєте квитки самостійно – ретельно звіряйте особисті дані всіх пасажирів з паспортами. Якщо користуєтеся послугами агента – перевіряйте і його, адже за будь-які неточності платити доведеться вам. Виявили помилки вже після того, як квиток був оформлений? Вносьте зміни одразу ж. Не покладайтеся на волю випадку навіть тоді, коли помилки мінімальні або, як вам здається, некритичні – I замість Y або IA замість YA. Навіть при подібних розбіжностях, виявлених безпосередньо в аеропорту вильоту, можна не потрапити на власний рейс. Справа в тому, що співробітники міграційної служби зобов'язані звірити ваш квиток з проїзним документом літера до літери.
2.Не внести в бронювання паспортні дані та/чи контактну інформацію

Результат: плата за послугу реєстрації в аэропорту
Витрати: 30 – 70 євро залежно від перевізника та аеропорту вильоту

Контрзаходи: Оформлюєте квиток – обов'язково заповнюйте всі поля з паспортною інформацією, використовуючи дані закордонного паспорта (навіть якщо переліт внутрішній), а також вказуйте свої актуальні контакти. В цьому випадку ви гарантовано зможете зареєструватися на рейс онлайн заздалегідь, за 48 – 1 годину до вильоту, або дозволити авіакомпанії зробити це за вас автоматично й надіслати посадковий талон на вашу електронну адресу. Якщо ж якихось даних немає, скористатися опцією віддаленого чек-іну не вийде. Доведеться їхати до аеропорту та реєструватися на стійці. А за цю послугу або за роздруківку посадкового талона авіакомпанії все частіше беруть додаткову плату. І ще: якщо рейс затримано або скасовано, авіакомпанія зобов’язана попередити про це пасажирів. Звісно, зв'язатися вдається лише з тими, хто під час бронювання квитка вказав свої контактні дані: номер телефону або мейл. Робіть висновки.




3.Не ознайомитися з умовами тарифу
Результат:

штраф за внесення змін


Витрати

: 25 доларів США на міжнародний та 10 доларів США на внутрішній рейс за один квиток. Зміни менш аніж за 24 години до вильоту – 35 та 25 доларів США відповідно.


Контрзаходи

: По суті, авіаквиток – це угода між авіакомпанією та пасажиром. В обов'язки першої входить доставити клієнта з точки А до точки Б, другого – заплатити за перевезення. Відповідно, оплата квитка означає вашу згоду з усіма умовами перельоту. Їх, до речі, визначаєте ви, обираючи той чи інший тариф. А тому уважно читайте його правила й умови. Чи можна змінити дату? Або маршрут? Повернути вартість квитка? І т.п. Пам'ятайте: чим дешевший квиток, тим жорсткіші умови тарифу, і тим вищі штрафи за внесення будь-яких змін. А ось акційні квитки взагалі не підлягають поверненню. Сумніваєтеся, що плани не зміняться, – беріть «гнучкий економ». Заплатите більше, але матимете більшу свободу маневру.


4.Не прочитати квиток
Результат

: плата за перевезення багажу


Витрати

: 50 євро / 55 доларів США в одну сторону


Контрзаходи:

Якщо не зробили цього на етапі бронювання, уважно вивчіть вже придбаний квиток. Знайдете багато цікавого: тривалість перельоту та його дальність, тип літака, концепт бортового харчування... Особливу увагу слід приділити позначенню PC, яке вказує на кількість місць багажу, перевезення якого входить до вартості оплаченого вами квитка. Бачите 1 PC – все гаразд, беремо сумочку, максимальна вага та габарити вказані

на сайті вашої авіакомпанії

. 0 PC – нажаль,

тільки ручна поклажа

. Можна, звичайно, докупити перевезення валізи. Або навіть двох. При цьому багато перевізників пропонують знижки на попереднє замовлення такої опції мінімум за добу до вильоту. У МАУ, наприклад,

дисконт складає 50%

.



5.Стикувати рейси «вручну»



Результат

: можлива втрата стикування


Витрати

: вартість нового квитка



Контрзаходи

: Беріть єдиний квиток. Бажано на рейси однієї авіакомпанії або авіакомпаній-партнерів. Яким би складним не був ваш маршрут, з таким квитком вас гарантовано доставлять до пункту призначення. У разі затримки або будь-яких змін в розкладі першого рейсу зроблять все можливе (і неможливе), щоб на стикування ви встигли. Або запропонують альтернативні варіанти маршруту та компенсують незручності – в рамках правил, зрозуміло. І ще одне: уточнюйте безпосередньо в агента або в контактному центрі авіакомпанії, чи можлива наскрізна реєстрація багажу до кінцевого пункту. Зазвичай така опція працює, якщо в авіакомпаній є інтерлайн угода та ваш транзит не перевищує 24-х годин. Але є один нюанс – послуга трансферу багажу в аеропорту стикування. Якщо такої немає, доведеться забирати сумку у транзитній зоні й знову її реєструвати. Без варіантів і альтернатив. І краще було б заздалегідь дізнатися про ці умови, погодьтеся.





6.Пропустити переліт
Результат

: анулювання всього квитка


Витрати

: вартість нового квитка


Контрзаходи: Завжди летіть так, як зазначено у вашому квитку. Не пропускайте жодного перельоту, тобто сегменту маршруту. Інакше авіакомпанія визнає ваш квиток

недійсним

. Змінюються плани – терміново зателефонуйте до контактного центру перевізника й внесіть у квиток відповідні зміни. Нехай навіть зі штрафом. У будь-якому випадку це буде набагато дешевше, аніж придбати новий квиток у касі аеропорту. А якщо найближчий рейс через добу, доведеться заплатити ще й за ніч в готелі.



7.Не вивчити візові правила


Результат

: зрив відпустки


Витрати

: неоціненно


Контрзаходи: Збираючись у подорож, ретельно вивчіть правила в'їзду до країни призначення. Отримайте візу (якщо потрібно) або зберіть документи, що підтверджують мету поїздки (якщо віза не потрібна або видається по прильоту). Особливо уважним треба бути, якщо маршрут складний та складається не лише з послідовних перельотів рейсами різних перевізників, а й передбачає стоп-овери або ж вильоти з аеропортів, відмінних від аеропортів прильоту. Правила транзиту бувають дуже складними. І, тим не менш, розібратися в них доведеться досконально. Краще, звичайно, зробити це до того, як оплатите квиток. Але навіть якщо заповітний пропуск у відпустку вже на руках, оформити будь-які додаткові дозволи можна встигнути, якщо потурбуватися про це не за кілька годин до вильоту.



Резюме:

Не хочете зробити довгоочікувану відпустку супердорогою? Тоді не повторюйте чужих помилок. Розбирайтеся з візовими вимогами, вносьте персональні дані коректно, читайте умови тарифу, докуповуйте або позбавляйтеся додаткових послуг, купуйте єдиний квиток й дотримуйтесь порядку перельотів. І все буде добре. І переліт пройде гладенько. А, головне, без доплат, штрафів та нервів.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?