Мы знаем, что делать, если Россия пойдет в наступление до Днепра - музыканты группы Антитела
Категория
Шоу-бизнес
Дата публикации

Мы знаем, что делать, если Россия пойдет в наступление до Днепра - музыканты группы Антитела

Мы знаем, что делать, если Россия пойдет в наступление до Днепра - музыканты группы Антитела
Источник:  online.ua

Про те, що буде в разі великого наступу Росії проти України, поїздках на фронт і те, як їм пропонували співати за Партію регіонів, розповіли в ефірі інтернет-шоу "Double Ять" з ведучим Олександром Лірчуком на ONLINE.UA музиканти українського гурту "Антитіла" Тарас Тополя і Сергій Вусик.

Пропонуємо другу частину розмови. Першу частину читайте і дивіться тут: Група "Антитіла": Путіну більше підходить не знамените прізвисько, а інше слово

- Хлопці, я періодично зустрічався з людьми, які обтяжені серйозною владою. Я відчуваю, що в мене починає якось змінюватись голос, я починаю "заісківать"... Це всередині сидить?

- Слащавенький голосок?

Ну, нас так всіх вчили. Це в нас, треба щоб покоління інше виросло, яким "пофіг вобщє", хто ти, що ти. Важливо лише те, що у тебе в голові і в серці. Але ми трошки інші, ми ще трошки, знаєш, "совком" побиті.

- Тобі скільки?

- Мені скоро 30.

- Коли вас той "совок" побив, я не розумію? 

- В школі, я ще й октябрят застав.

Я виріс в 90-ті, але що таке 90-ті? Це той самий "совок", тільки дикий. Коли почався дикий капіталізм оцей, а "совок" ще нікуди не дівся. В нас є це все "раболєпіє", воно сидить десь в нас...

- Спробуйте уявити таку картину: наприклад, Трамп здає Україну Росії. І от Росія заходить, і що? Таке вже було, неодноразово. І не тільки з Росією - і з Польщею, з іншими країнами. Історія може повторюватись.

- Дуже проста відповідь. Ми вже це обговорювали.Тому що ми дуже задіяні на Сході, у нас є "тривожні чемоданчики", у нас є свої всі оці штуки, які пов’язані з тим, щоб почати здійснювати опір. Те, що буде опір - однозначно. І те, що він буде сильний і кривавий - це також однозначно.

- Тобто, ви особисто почнете партизанити?

- Перше, що я зроблю, і це я кажу завжди і всім, ми будемо допомагати одне одному в тому, щоб вивезти наших дружин і дітей якомога далі від зони конфлікту. Можливо, навіть на інший континент. А далі - ми тут, ми нікуди звідси не збираємося тікати. Як і більшість людей, які нас дивляться.

Я просто переконаний в тому, що буде супротив тотальний. Тому що в нас вже таке було після Другої світової війни, коли пів-Львова - в концтабори, розстріляно було скільки. Тобто, у нас основний елемент спротиву – це Західна Україна, хоча й Холодний Яр, і Коліївщина, оці всі регіони Центральної України – вони так само не будуть миритися, це все в крові є, розумієш? Але зараз є Інтернет, тоді його не було. Давай уявимо, що якось в 1945-му чи 1960-му б'ють студентів отак от. Ти би про це навіть ніколи не дізнався. Скільки було повстань приглушено. Що дав нам зараз Інтернет? Це миттєве розповсюдження інформації...

- І дезінформації.

- І дезінформації, але, як факт, - реакція народна просто моментальна.

- В Росії теж є Інтернет.

- А до чого тутРосія? Вони будуть на нашу землю заходити, якщо ти говориш про це.

- Так вони впевнені у правоті свого "дєла", розумієш? 86%...

- Я не кажу, що вони впевнені. Вони можуть їсти, не знаю, алмази, кришити зуби і бути впевненими, що це мандарини. Це вже не моя справа. Їх справа яка? Вони здійснюють агресію проти нас, а наша справа - здійснювати супротив.

Повірте, вони можуть зайти і подавити наші системи ППО, засипати нас із повітря і потім просто зайти піхотою під виглядом Л-ДНР і всяких інших типу "настамнєт". По суті, проблем їм зайти і по Дніпру відтяти - немає. Лише ціна цього заходу буде для них дуже велика. Я думаю, що Путін це розуміє…

- Хлопці, я жодного разу не їздив у зону АТО… Ви там побували не один раз (учасники гурту "Антитіла" є активними волонтерами, - ONLINE.UA). Ви чули, як там десь щось бахне поруч з тобою, десь стрільне?

- Чули. Навіть поруч бахало пару разів.

- І заради цього екстріму варто туди їхати?

- Та не в цьому екстрімі справа. Було страшно... Коли ти сідаєш в мікроавтобус, загружаєш повний мікроавтобус необхідного і їдеш туди, то тобі страшно. А там - вже інша справа. Приїжджаєш туди, а там хлопці, які взагалі, по суті, в цьому стані перебувають.

- Ви музиканти, ви патріоти, ви їдете в зону АТО ... А , наприклад, сталася б ситуація, і вам довелося би взяти в руки зброю. Ви б змогли?

- Я б дуже не хотів цього. Це неприємно.

- Ну, ти уявляв собі?

- Прокручував у голові багато разів. Мені важко зараз про це говорити. Я можу сказати зараз, набрехати, що типу да...

Тобто, ти не знаєш, як би ти себе поводив?

- Я не знаю.

- А вони (бійці АТО, - ONLINE.UA) знають? Ви ж з ними спілкувались.

- Відносно того, що їм доводилось там переживати, і доводиться зараз, то наші поїздки – це "дєтскій лєпєт". Тому нам не страшно. Коли ти виїжджаєш з дому і розумієш, що діти лишаються, і, в принципі, є шанс, що ти можеш не повернутися, то, звичайно, це страшно.

- А хтось скаже, що ви п іаритеся.

- Я менше всього за це переживаю. Головна штука – щоб хлопці вертались живими додому. До нас приходять на концерти хлопці, яким ми колись привезли бронежилети, привезли аптечки, яким врятувало це життя. Брат моєї дружини воює на Сході. Він у конвої возить паливно-мастильні матеріали. І йому бронежилет врятував життя. Мені фіолетово далі, хто що буде казати. У Сергія родичі на Сході. Це наш безпосередній обов’язок був.

- Але ви чітко розумієте, що зараз, для того, щоб триматися на плаву, в сучасному шоу-бізнесі, особливо на рок-сцені, потрібно, крім того, що ти співаєш, граєш, хороші пісні видаєш, ще й вести активну соціальну, навіть політичну діяльність?

- Ну, багато хто це зрозумів через рік війни на Сході. І почав це робити.

До війни - не так. А от через рік, бо на початку було страшно, почали цим маніпулювати, заробляти якісь медалечки.

- Яким ви бачите 2017-й?

- Ця ситуація на Сході, я вважаю, буде довго ще. Якщо вона буде така сама, це ще більш-менш нормальний варіант. Добре, якщо цей конфлікт буде закриватися.

- Я кажу: який буде 2017-й, і ми знову перейшли на війну.

- А в нас що, є якийсь інший акцент? Немає. Це є наше, воно у нас болить… Все нормально, але тут в мене рана. Як буде? Рана залишається. Я просто хочу сказати, що добре, якщо цей конфлікт не перейде у відкриту стадію. Тому що Путіну набагато простіше маніпулювати настроями населення і провести в парламент через якісь перевибори лояльну політичну силу. Йому краще дати 10 мільйонів, 20, 100 мільйонів доларів цій політичній силі.

Простіше купити виборців, провести її в парламент і легітимізувати потім якимось чином оті формування й утворення, ніж іти на відкриту конфронтацію і, по суті, відкривати тотальний фронт. Це ж набагато більше затрат. Тому я дуже сподіваюсь на те, що не буде відкритої війни. Бо це величезні втрати, це смерті. Це тисячі, сотні тисяч смертей.

- Ви так говорите - " взяли й купили"...

- Ми їздимо по Україні, їдемо на периферію, бачимо, що там людям треба. Люди ненавидять ситуацію, яка є. Люди готові миритися, хочуть миритися - як завгодно, лиш би був мир. Оце у людей справжнє, реальне бажання. У дуже великої кількості.

"Антитіла". Фото із сайту групи

- Вас намагалися купити? Як колектив, чи особисто вас? Заспівати, наприклад, для когось із регіоналів.

- Було, було… Тараса хотіли бачити в політиці. Тарас відмовив. Правильно зробив.

Яка партія?

- Пропозицій кілька було.

Пропонували до 2013-го року кілька разів виступати за Партію регіонів. Принципово ми цього не робили. Навіть для тих, хто вже вийшов з партії... Але в нас жодного виступу, ми відмовили всім.

Причому ми знаємо, хто все-таки не відмовив і замість нас там виступав...

Читайте також: У Путіна є ілюзія, яка його згубить, а Росії не уникнути війни - Айдер Муждабаєв

- Ми не будемо про них говорити, звичайно.

- Так, це особиста справа абсолютно.

- Але назва цього колективу починається на літеру...

- Ні на яку не починається. Ми цього не скажемо. Кожен робить те, що він вважає за потрібне. Але, знову ж таки, це є просто якісь такі наші морально-етичні бздики. А ще можна зайняти позицію типу "артист внє політікі, мір-любовь, голубі міра, тут вам пошутім, тут вам спойом, типу хоп-хоп"... Тим більше, враховуючи коротку пам'ять нашого народу, в принципі, можна робити все, що завгодно, і ніхто тобі нічого не скаже. Ти ж подивися, як у нас співіснують артисти, які займають різні позиції. І нічого, нормально все...

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?