Хахльов: питання реконструкції стадіону в Рівному не має драматизуватися
Категория
Спорт
Дата публикации

Хахльов: питання реконструкції стадіону в Рівному не має драматизуватися

Хахльов: питання реконструкції стадіону в Рівному не має драматизуватися
Источник:  Sport Arena

Тендер на реконструкцію стадіону Авангард у Рівному можуть оголосити у вересні цього року — такий прогноз зробив Sport Arena президент Вересу Олексій Хахльов. Відповідаючи на запитання про причини нової хвилі занепокоєння станом реконструкції арени, Хахльов відповів, що не «волів би драматизувати питання, бо проект стадіону повністю завершений». Президент Вересу вважає, що будівництво вже триває, оскільки зараз іде стадія проектної роботи.

Причин затримки, за версією президента Вересу, декілька.

«Хто розуміється на таких речах, знає, що проект уточняється, згодом надається кошторис на експертизу, він теж уточняється. Не забуваємо, що стадіон — це найвища, п’ята категорія складності, де треба ретельно виконати всі умови по безпеці. Наразі фіналізовані конструктивні рішення, проект у повній мірі готовий і переданий на експертизу. Чекаємо штампу Держбудекспертизи. Процедура розтягнулася в часі, і терплячість частини вболівальників на межі. Вони не бачать будівельного паркану на Авангарді, і вбачають у цьому «зраду», — сказав Хахльов.

У порівнянні з первісним проектом рівненський Авангард матиме зміни. Вони стосуються легкоатлетичної інфраструктури арени.

«Враховуючи те, що стадіон — це комунальна споруда, там проходитимуть не тільки футбольні матчі, а й, наприклад, легкоатлетичні події. Тому слід було збільшити кількість доріжок — з шести до восьми, аби можна було сертифікувати стадіон, передбачити ями для стрибків».

Стосовно орієнтовних термінів початку реального будівництва Авангарду, то до кінця серпня у Рівному розраховують отримати затверджену експертизу проекту, після чого оголосять тендер на генпідрядника будівництва.

«Тендер триватиме впродовж місяця, і додайте час на оскарження результатів. Після цього побачимо й паркан будмайданчика».

Домашні поєдинки чемпіонату України в цьому сезоні — проти Олександрії (0:0) та Зорі (1:3) — Верес проводив на Арені Львів.

Наступний матч команда Юрія Вірта зіграє проти Чорноморця на виїзді 19 серпня у 6-му турі УПЛ.

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?