9 грудня все закінчиться — у Зеленського екстрено звернулися до усіх українців
Категорія
Політика
Дата публікації

9 грудня все закінчиться — у Зеленського екстрено звернулися до усіх українців

9 грудня все закінчиться — у Зеленського екстрено звернулися до усіх українців
Джерело:  YouTube

Член команди українського лідера та віце-прем'єр-міністр України - міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков невідкладно звернувся до усіх українців. Він звернув увагу на те, що термін в один рік для завершення війни на Донбасі, який раніше озвучив глава держави Володимир Зеленський, слід розуміти, як термін, відведений на те, щоб спробувати реалізувати той сценарій, який був прописаний у Мінських угодах. Про це політик розповів в ефірі програми "Хард із Влащенко" на телеканалі "Україна 24" 26 жовтня, передає ONLINE.UA.

"Я трохи по-іншому трактую слова президента. Він сказав, що дає собі рік, щоб іти за сценарієм, який був написаний у 2014 році, маючи на увазі Мінські угоди. Так, як вони написані. Він, по суті, це сказав 9 грудня, як я це сприймаю, в Парижі (на зустрічі лідерів держав "нормандської четвірки" 9 грудня 2019 року - ред). Тому 9 грудня закінчиться цей рік, і президент буде приймати рішення", – наголосив Олексій Резніков.

За словами представника Зеленскього, війна на Донбасі не буде завершена цьогоріч, оскільки знадобиться дуже багато часу на виведення військ РФ з окупованих територій Донецької і Луганської області.

Як уже згадувалося раніше, у березні поточного року в інтерв'ю британському "The Guardian" український лідер Володимир Зеленський висловив сподівання, що зможе домовитися з російським колегою Володимиром Путіним про припинення війни на Донбасі. Він також наголосив, що може вийти з перемовин, якщо в них не буде прогресу протягом року після грудневого саміту в "нормандському форматі".

"Час іде. Ми можемо витратити один рік на всю угоду. Потім вона має бути реалізована. Більший термін ми не можемо дозволити", – наголосив Зеленський та звернув увагу на те, що є "два або три плани" про те, що робити після такого можливого виходу з переговорів, однак не захотів про них розповідати.

Окрім того, вже в серпні Зеленський зізнався, що досі плекає надію завершити війну на Донбасі вже у 2020 році.

"Якщо він (переговорний формат - ред.) не буде працювати, тоді вже будемо думати про інше плані", – пообіцяв глава держави.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимиру Зеленському українці висунули нову жорстку вимогу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?