9 листопада в Україні проведуть Всеукраїнський радіодиктант — де і коли слухати
Категорія
Культура
Дата публікації

9 листопада в Україні проведуть Всеукраїнський радіодиктант — де і коли слухати

9 листопада в Україні проведуть Всеукраїнський радіодиктант — де і коли слухати
Джерело:  online.ua

У понеділок, 9 листопада, Україна відзначатиме День української писемності та мови. За традицією в це свято в країні проведуть Всеукраїнський диктант національної єдності, в якому може взяти участь кожен бажаючий. Пряма трансляція радіодиктанту почнеться о 09:00 за київським часом на телеканалі UA: Перший, слухати онлайн диктант також можна буде в ефірі UA:Українське радіо і UA: Радіо Культура. Текст диктанту буде доступний на сайті Українського радіо 11 листопада в 11:00 - тоді українці зможуть самостійно перевірити правильність написання тексту. Текст диктанту також можна відправити на перевірку листом, повідомляє ONLINE.UA.

У 2020 році українці писатимуть ювілейний Всеукраїнський радіодиктант, оскільки цю акцію проводять вже 20 рік поспіль. Написати диктант і перевірити свою грамотність організатори акції запросили політиків, представників влади і діячів мистецтва. Вони будуть разом писати радіодиктант в Національній бібліотеці України імені В. І. Вернадського.

Як відомо, текст для ювілейного Всеукраїнського радіодиктанту написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковим консультантом стала доктор філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Читати диктант буде відома актриса Римма Зюбіна.

Радіодиктант 2020 — онлайн-трансляція

Важливо відзначити, що написати радіодиктант може кожен бажаючий як на території України, так і за межами нашої країни. Написаний текст потрібно відправити на перевірку протягом доби, до 10 листопада. Зробити це можна онлайн - для цього потрібно сфотографувати або відсканувати написаний текст та відправити його на електронну пошту за адресою [email protected]. Організатори проведення диктанту передбачили і перевірку офлайн. Паперовий лист з діктантом можна відправити за адресою: м Київ, 01001, вул. Хрещатик, 26, Українське радіо, з позначкою "Радіодиктант".

Всі написані диктанти перевірятиме спеціальна професійна комісія. Автори робіт, які напишуть диктант без помилок, отримають подарунки від партнерів проекту. Результати Всеукраїнського диктанту будуть оголошені протягом 1-2 місяців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в 2020 році в календарі України з'явилося нове свято- День територіальної оборони. Його заснував український президент Володимир Зеленський, який встановив відзначати його в першу неділю жовтня, коли відзначають і День вчителя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?