А Чечню забули? У мережі висміяли гучне звинувачення Росії на адресу України
Категорія
Події
Дата публікації

А Чечню забули? У мережі висміяли гучне звинувачення Росії на адресу України

А Чечню забули? У мережі висміяли гучне звинувачення Росії на адресу України
Джерело:  Слідком РФ

Заява Слідчого комітету Росії, який звинуватив Збройні сили України в застосуванні зброї масового ураження проти мирних жителів Донбасу, стала приводом до насмішок в соцмережах.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу російського відомства.
Зокрема росіяни заявили про те, що отримали оперативні докази застосування українськими військовими ракетних комплексів "Точка-У" проти мирного населення Донбасу і провели процесуальне закріплення цих даних.
За версією російських слідчих, українці нібито обстрілювали ракетами місто Луганськ, села Новосвітлівка і Тернове, місто Ровеньки, а також селище Ювілейне.

Читайте також: Укра їнці напали на Україну: в Росії влучно висміяли путінську пропаганду
"За наявними у слідства даними, українськими військовими проти мирного населення Донбасу були застосовані ракети, споряджені осколково-фугасними і касетними зарядами", - заявили в Слідкомі РФ.
Також росіяни розповіли, що "осколково-фугасна головна частина зосередженої дії при підриві утворює до 14,5 тисячі осколків на площі ураження 2-3 га".
"Ракета, оснащена касетною головною частиною, забезпечує ураження живої сили і неброньованої техніки на відкритій місцевості площею від 3,5 до 7 га, утворюючи до 15,8 тисяч осколків", - вказується в заяві.
Крім того, росіяни підкреслили, що ракетний комплекс "Точка-У" можна віднести до зброї масового ураження, що володіє високою вражаючою здатністю на великій площі.
У Слідкомі заявили, що українці нібито порушили Мінські угоди, а також положення Конвенції про захист цивільного населення під час війни від 1949 року і додаткового протоколу до неї.

Читайте також: Стало відомо, навіщо Росія розганяє фейки про наступ України на Донецьк
"Використання подібної зброї свідчить про те, що київська влада має на меті тотальне знищення населення та інфраструктури південного сходу країни", - підкреслили в Росії.
Тим часом у соціальних мережах вже відповіли на ці звинувачення росіян.







Як повідомляв ONLINE.UA, раніше російський Слідком вже заявляв про звинувачення українських офіцерів у діях проти мирних жителів, при цьому самі бойовики, не соромлячись, обстрілюють українські позиції, прикриваючись житловими будинками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?