"А де їх томос?": Порошенко жорстко поставив на місце РПЦ
Категорія
Україна
Дата публікації

"А де їх томос?": Порошенко жорстко поставив на місце РПЦ

"А де їх томос?": Порошенко жорстко поставив на місце РПЦ
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко запропонував РПЦ показати всім її томос про автокефалію з необхідними підписами, а після цього робити гучні заяви про канонічність.

Про це президент заявив під час виступу в Вінниці, куди 13 січня привезли Томос ПЦУ, повідомляє ONLINE.UA.

"Ніхто не має права перед українцями закривати двері храму Божого, визнавати хто канонічний, а хто не каноничен. Тепер вже наша церква (ПЦУ - ред.) є канонічною, а нехай тепер вони (РПЦ - ред.) самі розберуться - покажуть томос. А де їх томос? Сталіним підписаний? Правда - її не сховаєш", - підкреслив Порошенко.

Президент України вважає, що двері кожного храму повинні бути відкритими перед українцями, а громадяни країни не повинні питати, якого патріархату церква, так як туди вони йдуть до Бога, тому вся церква повинна бути єдина.

"Ніхто вже й не здатний зупинити Україну і українців в нашій роботі на нашому шляху з розвитку власної держави. Ніхто не може зупинити українців, які відходять геть від Російської імперії та Радянського Союзу. Ніхто не здатний зупинити Україну і українців, які знімають ярмо Московської церкви і московської імперії. Ніхто не може зупинити українців на нашому шляху до свободи, до ЄС", - додав Порошенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко пообіцяв українцям нікого не тягнути за вуха в автокефальну Православну церкву України, заявивши, що буде захищати вибір кожного.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?