А коли платити за повітря? Новий тариф для українців викликав бурю в мережі
Категорія
Економіка
Дата публікації

А коли платити за повітря? Новий тариф для українців викликав бурю в мережі

А коли платити за повітря? Новий тариф для українців викликав бурю в мережі
Джерело:  НКРЕКУ

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), впровадила абонентську плату за користування системою газопостачання; це рішення викликало шквал обурень в соціальних мережах.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НКРЕКП.
Нововведення набуде чинності з 1 квітня, абонплата стягуватиметься щомісяця, незалежно від фактичного обсягу споживання. Її обсяги будуть залежати на підставі приєднаної потужності кожного споживача, згідно з типом газового лічильника.
Також комісія вирішила, що українцям буде нараховуватися плата за газ з розрахунку 4942 грн за тисячу кубометрів плюс гранична торговельна націнка газопостачальної компанії, яка складає 3,2%, а також окремо абонплата за користування приєднаними потужностями.

Читайте також: Знову подорожчання: українців "обрадували" новим комунальним сюрпризом
В тариф будуть закладені витрати ПАТ "Укртрансгаз" на транспортування газу, що становить приблизно 23% із загальної суми.
За даними НКРЕКП, побутові споживачі платитимуть значно менше, ніж промислові.
У свою чергу соціальні мережі бурхливо обурюються цим нововведенням.













Як повідомляв ONLINE.UA раніше стало відомо про збільшення тарифів на електроенергію для українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?