А у нас ниють, що немає грошей: англійський фільм про Голодомор підірвав соцмережі
Категорія
Культура
Дата публікації

А у нас ниють, що немає грошей: англійський фільм про Голодомор підірвав соцмережі

А у нас ниють, що немає грошей: англійський фільм про Голодомор підірвав соцмережі
Джерело:  ru.telekritika.ua

У Великобританії зняли фільм Bitter Harvest ( "Гіркі жнива"), щоб пояснити західній аудиторії трагедію Голодомору в Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Телекритику".
При цьому бюджет фільму забезпечила всього одна людина - Ян Ігнатович, продюсер картини. Він займається бізнесом у сфері інвестицій та медичних технологій і вклав свої особисті фінанси.
"Про Голодомор досі знімали тільки документальні фільми, які дивиться дуже невелика аудиторія. Художній фільм, який апелює до емоцій, може говорити з великою кількістю людей. На жаль, англомовний світ про Голодомор не знає. І головний мотив для мене був - розповісти світу про ці події і про те, що Україна продовжує боротися до сих пір", - сказав продюсер.
У центрі картини - любовна історія Юрія і Наталії на тлі сталінського терору, репресій, голоду і боротьби за виживання.
Крім відновлення історичної правди, фільм повинен допомогти розумінню і сьогоднішньої України.
"Через фільм ми намагалися донести, чому в Україні завжди виступали проти тоталітаризму і чому у нас стільки революцій", - пояснює історичний консультант фільму Людмила Гриневич.

Читайте також: Пропагандистський фільм Стоуна "Україна в огні": в мережі вказали на цікаву деталь


У соцмережах дивуються, чому такий фільм не зняли в Україні, а замість цього постійно скаржаться на брак коштів.
"Ян Ігнатович взяв і зробив. Не скиглив, а вклав власні 20 млн доларів в ігровий фільм, який допоможе доступно пояснити західній аудиторії трагедію Голодомору. Скільки фільмів можна зняти на ті, с*ка гори кеша, що лежать в підвалах наших е-декларантів? якщо будете чути стогони про недофінансування кіно, в першу чергу, перевіряйте декларацію того, хто стогне", - написав блогер Антон Ходзьо в соцмережі.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Україні зняли фільм, присвячений воїнам 90-го аеромобільного батальйону імені Героя України Івана Зубкова, які пройшли всі найгарячіші точки Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?