Або прекрасна угода, або нові мита: Трамп поставив жорсткий ультиматум Китаю
Категорія
Світ
Дата публікації

Або прекрасна угода, або нові мита: Трамп поставив жорсткий ультиматум Китаю

Або прекрасна угода, або нові мита: Трамп поставив жорсткий ультиматум Китаю
Джерело:  Reuters

Американська влада підготувала нову пропозицію щодо торгівлі Китаю. Її анонсував президент США Дональд Трамп, який поставив ультиматум Пекіну, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Глава Білого дому назвав нову пропозицію США Китаю з торгівлі "прекрасної угодою". Але Вашингтон запропонує цю угоду Пекіну тільки на ультимативних умовах - якщо Китай відмовиться від привабливої, на думку США, пропозиції, то Вашингтон введе нові жорсткі мита на китайські товари на суму понад 250 млрд доларів.

Очікується, що "прекрасну угоду" США мають намір запропонувати Китаю в листопаді, під час переговорів між Трампом і главою Китаю Сі Цзіньпіном. Зустріч лідерів США і КНР запланована на полях саміту "Великої двадцятки" в Буенос-Айресі.

Вашингтон покладає великі надії на результати переговорів з Китаєм по торгівлі. Але не виключає, що вони можуть бути негативні. Якщо Трамп і Сі Цзіньпін не знайдуть компромісу, то в США готові підвищити тарифи на весь китайський імпорт в країну до початку грудня.

Нагадаємо, США вже ввели додаткові мита на китайські товари на суму в 250 мільярдів доларів. Китай відповів аналогічними митами для американських товарів на суму в 110 млрд доларів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський лідер Дональд Трамп має намір вийти з 144-річного поштового договору, що дозволяє китайським компаніям перевозити морем невеликі пакети в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?