Абсолютно не згодний: Макрон жорстко поставив Путіна на місце
Категорія
Політика
Дата публікації

Абсолютно не згодний: Макрон жорстко поставив Путіна на місце

Абсолютно не згодний: Макрон жорстко поставив Путіна на місце
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон 28 листопада повідомив, що не прийняв пропозицію очільника Кремля Володимира Путіна про мораторій на розміщення ракет у Європі. Про це він повідомив за підсумками переговорів з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, передає ONLINE.UA.

"Однак ми абсолютно не згодні з пропозицією про мораторій, висунутий Росією. Але в той же час ми вважаємо, що як основу для ведення обговорення не слід відкидати цю ідею. До того ж, те, що запропоновано, лише констатує завершення дії договору", - підкреслив він.

 За словами Макрона, переговори щодо нового договору про ракети середньої дальності слід вести за участю представників європейських країн. Окрім того, Макрон закликав до встановлення з Росією прозорого і вимогливого діалогу. Президент підкреслив, що "Росія є географічною частиною Європи". На його думку, "створення нової архітектури безпеки вимагає нових відносин з Росією".

 Також Макрон наголосив, що проведення саміту в нормандському форматі, плановане в Парижі 9 грудня, відповідає інтересам підтримання миру і стабільності в Європі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше жодного прориву під час зустрічі Путіна й Макрона не відбулося. Президент РФ знову розповідав колезі про невиконання мінських домовленостей та  провині української сторони  у цьому. Він також заявив про оптимізм щодо контактів із Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?