Адвокат диявола. Подоляк відреагував на заклики Угорщини щодо "капітуляції України"
Категорія
Політика
Дата публікації

Адвокат диявола. Подоляк відреагував на заклики Угорщини щодо "капітуляції України"

Адвокат диявола. Подоляк відреагував на заклики Угорщини щодо "капітуляції України"
Джерело:  online.ua

Голова МЗС Угорщини Петер Сійярто розкритикував євроатлантичне партнерство через війну в Україні, вказуючи на те, що в Європі домінує риторика війни. Радник керівника ОП Михайло Подоляк назвав це закликом до капітуляції України.

Джерело: Михайло Подоляк

Петер Сіярто відзначився черговою гучною заявою про війну

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вважає, що закінчення війни залежить від російського диктатора Володимира Путіна.

У війни, безумовно, є дві сторони, і ми сподіваємося, що обидві сядуть за стіл переговорів і досягнуть сталого миру. Я можу вам стільки сказати. На відміну від Хорватії, Угорщина є сусідньою країною для України, і коли ти сусідня країна, наслідки війни є серйозними та миттєвими, - додав Сійярто.

За його словами, обидві сторони мають сісти за стіл переговорів і обговорити наявні розбіжності.

Мир колись має настати. Якщо поглянути на історію воєн, то як вони закінчувалися? Діалог, розмова, мирні переговори. Якщо вони не розмовлятимуть і не залишатимуть відкритими канали зв’язку, не буде надії на мир. Чи хочемо ми опинитися в ситуації, коли втратимо навіть надію на мир? Я б не сказав, - каже голова МЗС Угорщини.

Реакція Подоляка на заклики Угорщини

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк назвав заяву Сіярто "закликом до капітуляції України" й порадив вчити історію.

Він заявив, що Будапешту слід уважно вдивитися в історію і зрозуміти, що такий підхід призводить до історичного фіаско. Угорська риторика спрямована на заклик до капітуляції Києва.

Адвокатом диявола іноді бути вигідно. Але частіше це призводить до історичного фіаско. Коли Угорщина (устами Сійярто (Петера, глави угорського МЗС, - ред.) говорить, що "мета – припинити вбивати людей, а значить припинити вогонь", – вона закликає до капітуляції України і адвокатує російський геноцид. Але варто уважніше подивитися в історію..., - підкреслив Михайло Подоляк.

Будапешт фактично закликає Київ до капітуляції у війні, яку розв'язала країна-окупант Росія проти України, переконаний радник ОП.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?