Адвокат Савченко: Нам допомогла ця смішна провокація з листом
Категорія
Україна
Дата публікації

Адвокат Савченко: Нам допомогла ця смішна провокація з листом

Адвокат Савченко: Нам допомогла ця смішна провокація з листом
Джерело:  news.liga.net

Адвокат української льотчиці і народного депутата Надії Савченко Ілля Новіков заявив, що їм дуже допомогла смішна провокація пранкерів, через яку Надія відмовилася від сухого голодування. Також дії української влади наближають можливе звільнення його підсудної.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЛІГА.net.
Він розповів про зустріч з Порошенком: "Тема номер один - Надія і що буде далі. Тема номер два - решта заручників. Усе крутилося навколо цих двох питань. Адже ми захищаємо не тільки Надію. У мене ще троє підзахисних з цього списку, у Полозова теж кілька".
"Для Надії більш-менш зрозумілі варіанти, зрозуміло, чого ми чекаємо - набуття вироком чинності. Після цього буде ясно, стоїмо ми на місці або рухаємося, і в який бік. В середині квітня буде зрозуміло, на якому ми світі. Щодо інших заручників ситуація важче", - зазначив Новіков.
"Після розмови з президентом я можу сказати, що він діє в правильному напрямку. У нього немає чарівної палички. Він давно б відправив армію звільняти Надію. Він робить зусилля в рамках можливого", - заявив адвокат.
За його словами, те, що розповів захисникам Порошенко, - "це дійсно дуже добре".
"Це ще не вирішення питання, але це наближення до такого рішення", - заявив Новіков.
"Міг чи не міг український МЗС діяти більш активно? Я не знаю. Але співпрацею з ними я задоволений повністю. Я ні в чому не бачив від них відмови - не тільки в тому, що стосувалося Надії, але і у всіх інших випадках теж. У нас з ними повне взаєморозуміння, скарг немає, продовжуємо працювати", - додав він.
У Новикова немає свіжої інформації про здоров'я Савченко, але він припускає, що російські медики подбають про те, щоб вона жила.
"Нам дуже допомогла ця смішна провокація, спасибі її авторам. Через них Надія відмовилася від сухого голодування. Зрозуміло, що вони хотіли її голодування девальвувати, висміяти, але вийшло навпаки - їй і нам вони допомогли. Незмірно важливіше зберегти її життя, ніж серйозний до убивчості вигляд. Вийшло, звичайно, безглуздо, ну і нехай - Надія важливіше", - сказав Новіков.
Нагадаємо, президент України Петро Порошенко представив Європарламенту санкційний список Савченко, в якому президент Росії Володимир Путін займає перше місце.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?