Адвокат Савченко зробив гучну заяву щодо її звільнення
Категорія
Україна
Дата публікації

Адвокат Савченко зробив гучну заяву щодо її звільнення

Адвокат Савченко зробив гучну заяву щодо її звільнення
Джерело:  5 канал

Адвокат  української льотчиці і народного депутата Надії Савченко, незаконно засудженої в РФ, Микола Полозов заявив, що політично питання звільнення його підзахисної вирішено.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 5 канал.
"З огляду на заяви офіційних осіб, президента Путіна, спікера Ради Федерації Матвієнко - політично питання вирішене. Зараз головне питання - в які терміни буде звільнена Надія Вікторівна, чи буде російська бюрократія ставити якісь перешкоди, або все-таки все станеться досить швидко і не затягуватиметься на декілька місяців, років, як зазвичай вирішується при подібній процедурі з видачі за Конвенцією", - заявив Полозов.
Водночас адвокат зазначив, що президент Росії Володимир Путін все ж сподівається розміняти звільнення Савченко на ослаблення санкцій проти Російської Федерації.
"Я вважаю, що Путін, безумовно, зацікавлений в тому, щоб розміняти звільнення Надії Савченко на ослаблення санкцій. І так званий "обмін" на російських військових Александрова і Єрофєєва - це лише ширма для домовленостей Путіна з Заходом, не з Україною. Водночас він уже сказав "а" і говорити "б" в інший бік йому буде набагато складніше, ніж він би просто мовчав. Тому я сподіваюся, що все-таки принципове рішення Кремль прийняв, інше питання - як довго це триватиме", - зазначив він.
Нагадаємо, 20 квітня спікер Ради Федерації Росії Валентина Матвієнко не виключала можливості обміну Надії Савченко на двох росіян.
Вона також сказала, що Росія зацікавлена ​​в такому обміні і найближчим часом очікує знайти формулу його здійснення.
Але вже на наступний день, 21 квітня, прес-секретар президента РФ Володимира Путіна  Дмитро Пєсков заявив, що в справі звільнення Савченко поки немає "нових елементів".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?