Адвокати Іванющенка назвали інформацію про рішення суду в Латвії блефом
Категорія
Політика
Дата публікації

Адвокати Іванющенка назвали інформацію про рішення суду в Латвії блефом

Адвокати Іванющенка назвали інформацію про рішення суду в Латвії блефом

Інформація про арешт грошей бізнесмена Юрія Іванющенка та відповідне рішення суду - неправда і блеф, заявили адвокати самого Іванющенка Юрій Колесников і Євген Глазков.
Про це повідомляють "Українські новини".
Нагадаємо, інформацію про те, що в Латвії пройшло засідання апеляційного суду, який залишив у силі рішення про арешт нібито грошей Іванющенка, у себе в Facebook оприлюднив заступник генпрокурора України Євген Єнін. Однак представники Іванющенка стверджують, що взагалі вперше чують не тільки про арешт грошей, але і взагалі про факт засідання.
"Сьогодні ми з подивом прочитали інформацію заступника генпрокурора про арешт нібито грошей Іванющенка. З усією впевненістю можу сказати, що Юрій Іванющенко жодного стосунку до зазначеного процесу не має. Відповідно, і до грошей, які нібито були заарештовані латвійським судом. Мені здається, ця інформація - банальний блеф, спроба приховати той факт, що пред'явити Юрію Іванющенку нічого", - заявив Глазков.
Його колега Колесников назвав те, що відбувається, продовженням політичного переслідування: "Цей інформаційний тиск на Юрія Іванющенка триває вже не один рік. Коли у наших опонентів закінчуються аргументи - вони починають розбурхувати інформпростір помилковими повідомленнями. Нещодавно навіть Європейський Союз був змушений визнати, що Іванющенко чистий перед законом, знявши з нього всі персональні санкції".
За словами Колесникова, вони не брали участі ні в яких судових засіданнях в Латвії: "Ми надаємо Іванющенку юридичні послуги вже багато років, тому ми в курсі всіх судових розглядів, пов'язаних з нашим клієнтом. Дивно було чути про участь в процесі якихось адвокатів, адже ні я, ні мій колега - Євген Глазков не брали участі в засіданні. Також сильно дивує фраза Єніна про нібито "куплені суди": заявляємо, що тільки у справі про «Кіотські гроші» понад 50 суддів прийняли рішення на користь Іванющенка".
Нагадаємо, декількома днями раніше ЄС зняв з Іванющенка санкції, запроваджені в 2014 році проти представників оточення президента-утікача Віктора Януковича. У 2017 санкції були продовжені для всіх, крім Юрія Іванющенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?