Адвокати Януковича подали в суд 5 скарг майже на 500 сторінок
Категорія
Україна
Дата публікації

Адвокати Януковича подали в суд 5 скарг майже на 500 сторінок

Адвокати Януковича подали в суд 5 скарг майже на 500 сторінок
Джерело:  online.ua

В Оболонський райсуд Києва надійшло пять апеляційних скарг у справі про державну зраду президента-втікача Віктора Януковича, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу суду.

Так, 25 лютого адвокати Юрій Рябовол, Олександр Байдик, Олександр Горошинський, Богдан Біленко та Андріана Фозекош звернулися до суду з апеляційними скаргами, у яких просили скасувати вирок, виправдати Януковича, змінити вирок, виключивши з нього певні докази, закрити кримінальне провадження проти президента-втікача.

"Загалом, апеляційні скарги викладені на 478 аркушах", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що раніше адвокат Байдик також звернувся із заявами про виправлення допущених, на його думку, описок у вироку.

Зокрема, він просить Оболонський райсуд виключити з мотивувальної частини вироку посилання на обставину, що пом’якшує покарання Януковича: вчинення злочинів під впливом залежності від представників влади РФ, а також просить виправити у резолютивній частині вироку суму процесуальних витрат, які підлягають стягненню з Януковича В.Ф. з 98 561 грн. 20 коп. на 58 521 грн. 20 коп.

"Дотримуючись конституційної засади судочинства (забезпечення права на апеляційний перегляд справи), у відповідності до вимог ч. 1 ст. 397 КПК України, через три дні після закінчення строку апеляційного оскарження вироку (тобто 01.03.2019) кримінальне провадження буде надіслано до Київського апеляційного суду", - сказано у заяві суду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв,  про що говорив Янукович на прес-конференції 6 лютого 2019 року в Москві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?