Агент російських спецслужб готував теракти в Одесі
Категорія
Україна
Дата публікації

Агент російських спецслужб готував теракти в Одесі

Агент російських спецслужб готував теракти в Одесі
Джерело:  online.ua

В Одесі правоохоронці затримали 47-річного громадянина Молдови, який за завданням російських спецслужб, займався підготовкою терактів у місті.

Джерело:  прокуратура Одеської області

Агент спецслужб РФ готував теракти в Одесі 

Представники прокуратури повідомили, що з вересня минулого року найманець російських спецслужб провів на території Одеси та області низку терористичних актів.

З ним підготовкою терактів також займався громадянин України. Зокрема, українцю доручили облити фарбою пам'ятний знак "Героям Небесної сотні", розташований в Одесі біля будівлі Облдержадміністрації.

За виконання завдання чоловік отримав 400 доларів.

Переконавшись, що "виконавець" добре впорався з покладеним на нього завданням, іноземець, детально проінструктувавши, доручив йому підпалити три військові автомобілі, що розташовувались на території однієї з військових частин в Одесі. Нагорода за це склала 800 дол, - повідомили представники прокуратури.

Громадянин Молдови також розраховував, що підпал військової техніки викличе серйозний резонанс в Україні та завдасть збитків українським військовим.

У момент передачи грошей автівку терористів затримали працівники СБУ.

Представники СБУ повідомили, що затриманий громадянин Молдови працює на російську військову розвідку.

Правоохоронці підкреслили, що зловмисник був затриманий під час передачі грошей за попереднє завдання.

В СБУ також додали, що російський агент періодично приїздить до України за завданням російських спеслужб.

Його куратори - представники російської військової розвідки, що діють з території невизнаної Придністровської молдавської республіки, - розповіли в СБУ.

Головним завданням російського агенту була дестабілізація ситуації в Одеській області через проведення терактів та диверсій.

Зокрема, цілями терористів були офіси волонтерських і суспільно-політичних структур патріотичного спрямування, а також військова техніка в Одеській області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?