Ахметова спіймали на несподіваній домовленості з ДНРівцями
Категорія
Події
Дата публікації

Ахметова спіймали на несподіваній домовленості з ДНРівцями

Ахметова спіймали на несподіваній домовленості з ДНРівцями
Джерело:  online.ua

Лікар із АТО Ігор Ященко стверджує, що український олігарх Рінат Ахметов досяг домовленостей з бойовиками ДНР про те, щоб його телеканал "Україна" транслювався на окупованих територіях.
Про це Ященко розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
Лікар розповів, як приїхав в населений пункт Невельське, зайшов до підвалу, де ховалися від обстрілу місцеві жителі, і намагався умовити їх вийти звідти, щоб не завалило. Однак люди відмовилися.
"Ми їм напакували жратви, шмоток, медикаментів... Адже там нічого немає. Ніхто в те село не заїжджає. Взагалі. Але періодично приїжджає Фонд Ріната Ахметова, гуманітарку якусь роздають. Дівчинка ця говорить: добре, борошно привозять, хліба-то купити ніде, самі печемо. Питаю: а хто вам борошно роздає? "Фонд "Допоможемо", - відповідає. Говоримо далі, а вона потім раптом заявляє: мені, мовляв, незручно просити, але у нас телевізор не працює, нам би телевізор ще. "Е, ні, - кажу, - телевізор вам нах*р не потрібен, дивитися там ці сепарські канали, всяку х * рню ..." А вона: "Чому? Ми і Україну дивимося". - "Це яку таку Україну ви тут дивіться?" - Питаю. "Телеканал "Україна", там ще веселка така намальована". А, зрозуміло, ахметовський", - поділився волонтер.

Читайте також: Директор комбінату Ахметова на Донбасі образив українців: з'явилося відео
Ященко стверджує, що Ахметов на окупованих територіях - цар і бог, його людям ніхто не перешкоджає роздавати гуманітарку нужденним.
"Незрозуміло тільки одне: звідки цей сигнал береться? З української території тут мовлення немає. Немає жодної вежі. Виходить - звідти йде? Виходить, Ахметов домовився з тією стороною, щоб його телеканал тут люди могли дивитися ..? Щоб ви розуміли, Ахметов тут - цар і бог. І раз він тримає цей електорат для себе, значить, він на щось сподівається. Його люди, які тут розподіляють гуманітарку, котируються тут вище, напевно, ніж голова сільради. Тому що голова для місцевих нічого не робить, а ті можуть дати допомогу, а можуть і не дати. Можуть в списки тебе записати на отримання трьох ящиків, а можуть на один. Можуть дати крупу, а можуть - і щось більш серйозне", - пояснив він.
"І вони зараз потроху тут людей утримують. Я так розумію, що якась структура вже відбудована. І для якихось цілей вона тут підтримується. Як ви думаєте, за кого тут будуть голосувати на найближчих виборах?", - додав лікар.
За його словами, якщо Донбас стане "сірою зоною", Ахметов повернеться як повноправний господар регіону.
"І як тільки десь щось зміниться, ці "мінські", ще щось - і почнуть розводити. Якщо ця зона буде "сірою", він (Ахметов, - ONLINE.UA) зайде сюди через своїх людей - і знову буде тут бог і цар. І ці люди будуть робити і говорити те, що він їм скаже. і з цим теж треба щось робити. Так не може бути. І це нам ще вистрілить - через рік, п'ять, десять років - не знаю, через скільки, але обов'язково вистрілить. Адже там не дурні. І якщо вони гроші в це вкладають, якщо вони це утримують - це точно не просто так. Все прораховано", - резюмував волонтер.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Ахметов знову стає царем і богом на Донбасі, і це по нас ще вистрілить - лікар з АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?