Академік стверджує, що коронавірус в Україні менш небезпечний, ніж у США та ЄС
Категорія
Україна
Дата публікації

Академік стверджує, що коронавірус в Україні менш небезпечний, ніж у США та ЄС

Академік стверджує, що коронавірус в Україні менш небезпечний, ніж у США та ЄС
Джерело:  24 канал

Український академік Сергій Комісаренко звернув увагу на те, що поки в Європейському союзі фіксують нові штами коронавірусу, в нашій країні захворюваність нарешті пішла на спад. Що важливо розуміти, станом на 28 грудня маємо показник найнижчий за 2 місяці, попри те, що тестів в лабораторіях зробили втричі більше. За словами експерта, є чимало причин, чому захворюваність пішла на спад, проте деякі з них досі невідомі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Сергій Комісаренко наголосив, що відповідно до динаміки розвитку інфікування, в Україні продовжується перша хвиля COVID-19.

"В мене є враження, що вірус в Україні менш контагіозний, менш шкідливий, менш летальний, ніж ті (віруси – ред.), які у США і в західній Європі", – заявив академік.

Однак, за його словами, поки розслаблятися не можна, оскільки українці вже спостерігали за досвідом західної Європи. Як уже згадувалося, там після першої хвилі майже одразу населення підхопило процес інфікування і почалась друга, значно потужніша хвиля.

"Ми ввели в Україні вчасно карантин, коли інфікованих людей майже не було. Ми отримали вірус дуже пізно, але боюсь, що можемо пізно отримати вакцину", – підкреслив Сергій Комісаренко.

На переконання експерта, наразі Україна перебуває у компромісі між тим, щоб запровадити максимальні заходи для меншої захворюваності і свободою, яку хочуть люди. Як стверджує академік, захворюваність залежить від багатьох причин:

  • є люди – активні розповсюджувачі вірусу, їх приблизно 8 – 10%;

  • різна чутливість до вірусу. Багато людей мають імунітет ще від тих коронавірусів, з якими зустрічалися раніше.

Варто нагадати, що станом на 28 грудня в Україні коронавірус підхопили 4 385 громадян. Зокрема, захворіли 196 дітей та 141 медпрацівник. Також відомо, що за добу неділі, 27 грудня лабораторії провели 15 332 тестувань, зокрема методом ПЛР – 12 225, методом ІФА – 3 107. Загалом українські лабораторії здійснили 5 485 214 ПЛР-тестувань.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Максим Степанов нарешті відповів, чому в Україні знизилася кількість ПЛР-тестувань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?