Активісти Greenpeace заблокували російський танкер з нафтою у Норвегії
Категорія
Світ
Дата публікації

Активісти Greenpeace заблокували російський танкер з нафтою у Норвегії

Активісти Greenpeace заблокували російський танкер з нафтою у Норвегії
Джерело:  online.ua

Активісти Greenpeace блокують розвантаження російського нафтового танкера в норвезькому порту, закликаючи уряд заборонити імпорт російського викопного палива через війну в Україні.

Джерело: Reuters

Російський танкер не пускають до Норвегії

Як повідомляє Greenpeace, його активісти на байдарках і човнах блокують нафтовий танкер "Усть Луга", не даючи йому вивантажити російську нафту в порт.

Це відбувається у фіорді Осло, в нафтовому порту Слагентанген, що належить Esso, норвезькій дочірній компанії ExxonMobil, що базується в США.

Активісти закликають уряд Норвегії заборонити імпорт російського викопного палива та вимагають від Esso скасувати свої контракти на закупівлю викопного палива в Росії під час війни в Україні.

Активісти на човні прикували себе до якірного ланцюга, щоб «Усть-Луга» не могла підійти до пристані та розвантажуватись. Активісти мають банери з написами «Нафта підживлює війну», «Припиніть розпалювати війну», «Ні війні».

За даними Greenpeace, у «Усть-Лузі» завантажено 95 тис. тонн нафти ринковою вартістю 116 млн доларів.

Нафта лежить в основі не лише кліматичної кризи, а й воєн і конфліктів. Я шокований тим, що Норвегія працює як вільний порт для російської нафти, яка, як ми знаємо, фінансує війну Путіна. Протягом цих двох місяців російської загарбницької війни ми бачили жахливі речі та знаємо неймовірні страждання невинного мирного населення України. Той факт, що наш уряд все ще дозволяє імпорт російського викопного палива в нинішній ситуації, є незбагненним, сказав активіст і голова Грінпіс Норвегії Фроде Плейм.

Грінпіс у Норвегії також надіслав «різкі листи» як ExxonMobil, так і норвезькому уряду, вимагаючи припинити постачання російської нафти та газу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?