Активістка порівняла нардепа від Радикальної партії з сином Тараса Бульби Андрієм
Категорія
Політика
Дата публікації

Активістка порівняла нардепа від Радикальної партії з сином Тараса Бульби Андрієм

Активістка порівняла нардепа від Радикальної партії з сином Тараса Бульби Андрієм
Джерело:  YouTube

Кримськотатарська активістка, волонтер, яка двічі побувала в полоні терористів на Донбасі, Гайде Різаєва від імені ветеранів АТО висунула ультиматум народному депутату від Радикальної партії Сергію Рибалці.
Про це вона розповіла в прямому ефірі каналу «NewsOne».
Як повідомляється, в середу військові, ветерани та волонтери провели під стінами Верховної Ради пікет, вимагаючи від Сергія Рибалки скласти свій депутатський мандат і повноваження.
«Це - людина, яка прийшла до влади на крові Небесної сотні, на крові тих бійців, які гинуть зараз. Як у Тараса Бульби: я тебе породив, я тебе і вб'ю. Якщо народ привів ось таких людей до влади, помилково довіряючи їм, то я вважаю, що в наших силах, в наших правах цих мерзотників з цієї влади прибрати», - заявила Різаєва.
Свої вимоги ветерани АТО і волонтери пояснюють новими фактами, які на цьому тижні оприлюднив журналіст Олексій Станчевський у фільмі «Перевертень з мандатом». Станчевському вдалося записати інтерв'ю з одним з колишніх помічників нардепа Сергія Рибалки, екс-ветераном АТО Михайлом Помогайбо. Помогайбо докладно розповів журналісту про те, як в партійному офісі Радикальної партії Сергій Рибалка планував, організовував і фінансував масові акції з силового тиску і блокування торгової мережі АТБ і особисто проти її співвласника Геннадія Буткевича, який є колишнім тестем депутата-радикала. Автори фільму демонструють кадри, як ветерани АТО обливали магазини АТБ кров'ю і фарбою, підкидали в них відрізані свинячі голови і заклеювали компрометуючими банерами. Помічник нардепа продемонстрував журналістам і зразки свіжих надрукованих банерів, вже готових для нових акцій по блокуванню АТБ і силовому тиску персонально на Геннадія Буткевича.
«Вимога у нас жорстка і єдина: Рибалка повинен скласти свої повноваження народного депутата України. Не можна у воєнний час, будучи депутатом від певної партії, використовувати владу в своїх особистих цілях. Рибалка - це колишній зять пана Буткевича. І особисті стосунки з колишньою дружиною, зі своєю сім'єю, він намагається з'ясувати, використовуючи дану йому народом владу», - розповіла Різаєва.
Активістка заявляє, що і торговельна мережа АТБ, і її співвласник Геннадій Буткевич з самого початку протестних акцій з осені 2013 року року активно підтримували європейський вибір України і учасників «Євромайдану». Пізніше, після початку війни на Донбасі, мережа АТБ стала одним з головних спонсорів відродження української армії.
«Вся гуманітарна допомога у вигляді продуктів харчування, медикаментів, з першого дня надходила на Майдан саме від мережі АТБ. Буткевич себе зарекомендував дійсно як особистість, як справжній патріот України. Усіляким чином допомагав, починаючи з добровольчих батальйонів і до сьогоднішнього дня. І тепловізорами, і продуктами харчування, всім, що було необхідно. На сьогоднішній день - це чи не єдиний чоловік, який на відміну від таких народних депутатів, як Рибалка, підтримує сім'ї загиблих воїнів АТО», - заявила Різаєва.
У прямому ефірі «NewsOne» Різаєва назвала брехнею інформацію, що активно розповсюджується Сергієм Рибалкою в ЗМІ, про те, що мережа АТБ нібито продовжує вести бізнес на території анексованого Криму та окупованого Донбасу.
«Я сама - переселенка з Криму. Як всім відомо, у багатьох кримських татар там залишилися сім'ї, рідні тощо. 99,9% моїх рідних - проживають на території Криму. Ми пов'язані з певними спецслужбами, де працює прекрасно наша розвідка. Якби мережа АТБ працювала з моменту анексії в Криму, ми б про це знали і ми б вживали якісь заходи. Це - повна брехня і один зі способів дискредитації цієї мережі паном Рибалкою», - розповіла журналістам Різаєва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?