Активність флоту РФ перевищила рівень при Радянському Союзі - НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Активність флоту РФ перевищила рівень при Радянському Союзі - НАТО

Активність флоту РФ перевищила рівень при Радянському Союзі - НАТО
Джерело:  Reuters

У НАТО зазначають безпрецедентну активність флоту ВМС Росії одразу в декількох частинах світового океану.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Читайте також: Ро сія знову дражнить американських військових: з'явилися подробиці
За словами командуючої силами ВМС НАТО в Європі і Африці, американського офіцера Мішель Ховард, такої активності не спостерігалося навіть за часів "холодної війни" в другій половині 20-го століття.
"Таку активність ми не бачили навіть за часів СРСР. Це безпрецедентна діяльність. Я розумію, що вони (флот РФ - ред.) - глобальний флот, однак активність в цій театрі помітно зросла в останні кілька років", - заявила Ховард.
Командуюча зазначила, що мова йде про вояж "Михайла Кузнєцова", а також з'явилися військових патрулі в північній частині Атлантики, а також поблизу Арктики. Також вона вказала на активне переміщення підводних човнів в місцях, де їх раніше не бачили і активізацію підготовки підводного флоту в Чорному морі.
Ховард вважає, що країни НАТО можуть зосередитися на інтересах, які ближче їм самим територіально, і при цьому випустять з уваги масштаби діяльності Росії в світовому океані.
Морські маневри російського флоту відбуваються на тлі збільшеного рівня постійних хакерських атак Москви і "непрофесійних" маневрів - провокацій - з боку пілотів ВПС РФ поблизу від літаків і кораблів членів Альянсу, заявила Ховард.
Як повідомляв ONLINE.UA, глава держдепартаменту США Рекс Тіллерсон, виступаючи в Брюсселі напередодні зустрічі міністрів закордонних справ Альянсу 1 квітня, заявив, що члени НАТО повинні виробити план дій у відповідь на "агресію Росії в Україні і в інших місцях".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?