Акція на честь Шевченка в Криму: окупанти зганьбилися, з'явилося фото
Категорія
Події
Дата публікації

Акція на честь Шевченка в Криму: окупанти зганьбилися, з'явилося фото

Акція на честь Шевченка в Криму: окупанти зганьбилися, з'явилося фото
Джерело:  online.ua

Окупаційна влада Сімферополя заборонила активістам проводити акції на честь 203-річчя видатного українського поета Тараса Шевченка, проте зігнала масовку до пам'ятника Кобзарю для російських пропагандистських ЗМІ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на соцмережі.
Активіст Українського культурного центру Леонід Кузьмін отримав «попередження про неприпустимість порушення закону» від російських правоохоронців. За його словами, активістам в окупованому Сімферополі заборонили проводити акції на честь українського поета Тараса Шевченка.
Згідно із заявкою, в мітингу біля пам'ятника Шевченку планували взяти участь до 20 осіб. Повідомлення від МВС активісти отримали після відмови від окупаційної адміністрації Сімферополя.
"Ще раз сказали, що з квітами до Шевченка 9 березня нізя!!! Про 31 статтю конституції РФ, думаю, вони не чули", - написав активіст в Facebook.

Читайте також: В окупованому Криму взялися за заводи Ахметова
Блогер КРЫМский бандеровец в Twitter пише, що 9 березня окупанти зігнали до пам'ятника Шевченку масовку, спеціально для РосЗМІ.
"Окупанти заборонили принести квіти до Шевченка в Сімферополі, але пригнали стадо і під камери пропагандистів + ​​поліцаї створюють картинку щастя", - написав блогер, додавши фото.




Повідомляється, що попри заборону окупаційної влади кримчани вшанували пам'ять українського поета.




Як повідомляв ONLINE.UA, в Росії запропонували на річницю анексії Криму 18 березня святкувати День злодія, відзначаючи таким чином кричущі дії президента РФ Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?