Amazon збирається запустити в космос 3000 інтернет-супутників
Категорія
Технології
Дата публікації

Amazon збирається запустити в космос 3000 інтернет-супутників

Amazon збирається запустити в космос 3000 інтернет-супутників
Джерело:  Bloomberg

Американська корпорація Amazon, засновником якої є найбагатша людина планети Джеф Безос, планує забезпечити широкосмуговий доступ до інтернету за допомогою тисяч космічних супутників. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Як стало відомо, представники Amazon звернулися до Федеральної комісії зв’язку США (FCC) з проханням дати дозвіл на запуск 3236 супутників на низьку навколоземну орбіту.

Згідно плану Безоса, космічні апарати, запущені в рамках програми під назвою Project Kuiper, забезпечать широкосмуговий доступ до мережі Інтернет в будь-якій точці Землі між 56° північної і південної широт, де живе 95% населення планети.

У технічному поясненні до поданої заявки Amazon зазначається, що супутники працюватимуть на висоті від 590 до 630 км. Саме через перебування апаратів на цій орбіті компанії знадобиться велика кількість супутників.

«Це довгостроковий проект, який передбачає обслуговування десятків мільйонів людей, які не мають базового доступу до широкосмугового Інтернету», – стверджують в Amazon.

Як заявив глава корпорації Джеф Безос, на реалізацію Project Kuiper піде не тільки кілька років, але й мільярди доларів. При цьому програма є окремою від діяльності його космічної компанії Blue Origin.

Project Kuiper не є оригінальною ідеєю. Аналогічну технологію впроваджує компанія іншого мільярдера – Ілона Маска. Його мережа супутників Starlink складається з 12000 космічних апаратів.

Нагадаємо, що не так давно засновник Amazon Джеф Безос розповів, як він збирається колонізувати Місяць.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?