Амбасадорка назвала умови для запровадження безвізу зі США
Категорія
Світ
Дата публікації

Амбасадорка назвала умови для запровадження безвізу зі США

Амбасадорка назвала умови для запровадження безвізу зі США
Джерело:  online.ua

Однією з важливих умов безвізу зі США для України є обмін інформацією між країнами, переконана амбасадорка України в цій країні Оксана Маркарова. 

Джерело: інтерв'ю  Радіо Свобода

Також вона додала, що Україна має відповідати ще деяким критеріям. Зокрема, йдеться про зниження відсотку відмов щодо туристичних віз. Ще однією проблемою Макарова називає те, що їдучи за туристичними візами, нерідко громадяни України залишаються в США нелегально.

Над цими показниками нам потрібно працювати, щоб вони були в рамках тих показників, після яких це питання може бути політично обговорене між двома країнами, — уточнила вона.

Отримання безвізу стосується й внутрішніх українських питань. Зокрема, захисту кордонів, обміну інформацією зі США про втрачені чи вкрадені паспорти. Вона додала, що щодо обміну інформацією Україна та США підпишуть документи, які в майбутньому допоможуть розв'язувати це питання.

Зауважимо також, що зараз на сайті посольства США в Україні вказано, що через пандемію COVID-19 посольство наразі «не має повної здатності для обробки неімміграційних віз».

Спрощення візового режиму з Британією

У грудні також стало відомо про спільне комюніке Британії та України, оприлюднене МЗС за підсумками візиту очільника відомства Дмитра Кулеби до Лондона.

Ми продовжимо налагоджувати співпрацю задля спрощення подорожей громадян і, за наявності відповідних умов, робитимемо поступові кроки до спрощення режиму поїздок між нашими країнами, — зазначається у публікації Міністерства закордонних справ.

Цікаво, що з початку минулого року Україна замість безумовного безвізового режиму для громадян Британії запровадила «тимчасовий» безвіз. Український уряд називає умовою його продовження взаємне візове спрощення зі сторони цієї країни для українців.

США готують нову потужну військову допомогу Україні

У середині грудня ми повідомляли, що отримання від США швидкісних патрульних катерів Mark VI підтвердив також головнокомандувач ВМС України Олексій Неїжпапа. За його словами, Україна повинна отримати 12 таких суден.

Вони швидкі, маневрені, непомітні, багатофункціональні, мають потужні навігаційні системи. Тобто універсальна платформа, яка може швидко доставити невеликий резерв до тієї чи іншої точки, — підкреслив Неїжпапа.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?