Американська експертка розповіла, чи варто готуватися до фінансової кризи
Категорія
Економіка
Дата публікації

Американська експертка розповіла, чи варто готуватися до фінансової кризи

Американська експертка розповіла, чи варто готуватися до фінансової кризи
Джерело:  online.ua

Колишня глава ФРС Джанет Йеллен на конференції для інвесторів в Техасі заявила, що економіка США навряд чи вступить в рецесію у 2019 році, і у Федеральної резервної системи немає приводів знижувати процентні ставки, передає ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

За її словами, хоча представники ФРС понизили свій медіанний прогноз по економічному зростанню на 2019 рік до 2,1 відсотка, це не рецесія.

"Уповільнення - це те, чого давно чекали. Їх влаштовує нинішній рівень ставок. Вони готові рухатися в будь-якому напрямку, в залежності від того, як буде розвиватися ситуація. Але в своєму базовому сценарії я не бачу рецесії, не думаю, що вона можлива. І, за моїми розрахунками, вони будуть тримати паузу протягом року", - заявила вона.

Йеллен пояснила, що в основі інверсії кривої прибутковості можуть лежати страхи, що центробанк занадто сильно посилить монетарну політику і спровокує рецесію. Представники ФРС "звернули увагу" на те, що говорили їм ринки в грудні, і "було видно коректування траєкторії процентних ставок вниз, яка відповідає цим прогнозам".

Також зазначається, що є причини для занепокоєння з приводу зростання в Європі і Китаї.

"Якщо вони піднесуть сюрпризи в плані уповільнення, то ФРС буде цілком готова знизити ставку. Ні в якому разі не можна залізно стверджувати, що процентні ставки залишаться там, де вони зараз", - заявила екс-глава ФРС.

Як повідомляв ONLINE.UA , раніше  голова Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард заявила,  що на стан світової економіки негативно впливає загроза торговельної війни між розвиненими країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?