Американські аналітики розкрили плани ЗСУ у Бахмуті
Категорія
Україна
Дата публікації

Американські аналітики розкрили плани ЗСУ у Бахмуті

Американські аналітики розкрили плани ЗСУ у Бахмуті
Джерело:  online.ua

11 липня офіційно стало відомо, що ЗСУ мають вогневий контроль над Бахмутом і російськими наземними лініями зв’язку навколо міста. На переконання американських аналітиків, наша армія робить усе можливе, щоб заманити солдатів РФ у пастку всередині міста-фортеці.

Джерело: ISW

Армія РФ може опинитися у пастці в Бахмуті

Команда ISW звертає увагу на те, що Збройні сили України намагаються заманити російські сили в пастку у Бахмуті.

За словами іноземних експертів, українські операції в районі міста протягом останніх днів мали на меті повільно охопити ворожі війська в Бахмуті та на його флангах.

Раніше ISW був консервативним, коли оцінював заяви про російський контроль над вогнем і загальне перекриття українських комунікацій у Бахмуті та навколо нього, оскільки російські сили поступово взяли під контроль населений пункт, але заяви України про встановлення контролю над вогнем можуть бути більш достовірними,– йдеться у звіті.

Що відомо про ситуацію у Бахмуті

Протягом останніх днів українські воїни займають позиції в районі Бахмута та на його південно-західних флангах, включаючи особливості місцевості, які можуть дати ЗСУ вогневу перевагу.

Не можна не звернути увагу на те, що страх перед вогневим контролем збоку української армії і неминучою загрозою Бахмуту пронизують російський інфопростір.

Прокремлівські блогери справді бояться того, що ЗСУ зможуть оточити російські сили у місті-фортеці.

Постійні сигнали українських офіційних осіб про наміри України провести операцію в Бахмуті свідчать про те, що українські контрнаступальні дії в цьому напрямку можуть серйозно загрожувати російському контролю над Бахмутом, хоча це занадто рано прогнозувати звільненням міста, – зазначають американські аналітики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?