Американські аналітики заявляють про нові успіхи ЗСУ на фронті
Категорія
Україна
Дата публікації

Американські аналітики заявляють про нові успіхи ЗСУ на фронті

Американські аналітики заявляють про нові успіхи ЗСУ на фронті
Джерело:  online.ua

Як повідомляють американські аналітики, протягом минулої доби Збройні сили України вели контрнаступ щонайменше на трьох ділянках фронту, а також змогли досягти успіху на деяких напрямках.

Джерело:  ISW

Що відбувається на фронті

Згідно з даними іноземних експертів, наші бійці не зупиняли контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту і досягли успіхів на деяких напрямках, зокрема на заході Запорізької області, та просунулися вперед навколо Бахмута.

Команда ISW також нагадує про те, що екскомандувач 58-ї загальновійськової армії генерал-майор Іван Попов скаржиться на те, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу звільнив його за те, що він постійно висловлював вищому командуванню невдоволення проблемами на західному фронті в Запорізькій області.

Окрім того, наголошується, що очільник Кремля продовжує ігнорувати скарги російських офіційних осіб, які виступали від імені російських військовослужбовців, цілком можливо, щоб дистанціюватися від гучних провалів армії РФ на фронті.

ISW заявив про нові серйозні проблеми російських військ

На переконання американських аналітиків, публічні розбіжності між російськими військами в Україні щодо постачання і бойових завдань, а також очевидна необхідність команди Сергія Шойгу проводити перемовини з підлеглими командирами з цих питань свідчать про наявність серйозних проблем у системі підпорядкування.

Відсутність резервів у Росії, цілком можливо, не дозволила Герасимову серйозно розглянути звернення Попова, а звільнення Попова ще раз продемонструвало, що російські війська не здатні проводити ротацію сил.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?