Американські касетні боєприпаси дали новий поштовх контрнаступу України — WSJ
Категорія
Україна
Дата публікації

Американські касетні боєприпаси дали новий поштовх контрнаступу України — WSJ

Американські касетні боєприпаси дали новий поштовх контрнаступу України — WSJ
Джерело:  online.ua

Нещодавно поставлені касетні боєприпаси американського виробництва дали новий поштовх контрнаступу України.

Джерело: The Wall Street Journal

ЗСУ ефективно застосували касетні боєприпаси

Видання наводить коментарі українських солдатів, які кажуть, що використовували касетні бомби, щоб вразити зосередження російської піхоти, групи техніки та інші цілі, розчищаючи шлях для наступу.

Хоча самі по собі касетні бомби не можуть рішуче змінити баланс сил на полі бою на користь України, солдати кажуть, що вони допомогли їм повернути російські позиції, до яких їм було важко дістатися.

Боєприпаси були поєднані зі зміною тактики, що дозволило українським військам подекуди просунутися на відстань удару від основних рубежів оборони Росії. Цей прогрес супроводжується значними жертвами.

Касетні бомби хороші. Вони ефективні. Але росіяни глибоко закопані, і вони швидко вчаться, – зазначив командир розвідувальної роти капітан Анатолій Харченко.

Харченко сказав, що російські окопи можуть мати глибину 2 метрів і що росіяни адаптуються, розводячи свої війська, щоб уникнути великих втрат.

Прикладом ефективності боєприпасів стали нещодавні бої навколо села Роботине в Запорізькій області.

Після застосування касетних боєприпасів, один український військовий сказав, що чув щось схоже на дощ, а потім хаос по російських радіоканалах.

Вони кричали: «У нас багато поранених. Нам потрібно евакуюватися. Ми відступаємо», – сказав український військовий про росіян.

Потім український взвод висунувся на захоплення позицій росіян, повідомили солдати.

Складність контрнаступу України

Контрнаступальні операції ЗСУ були важкими через широкі мінні поля і повітряну перевагу РФ, що перешкоджає широкомасштабним зусиллям із використання танків і бронетехніки, наданих Заходом.

Україна досі не дійшла до найпотужнішої російської оборони, низки окопів, танкових пасток та інших загороджень. Військові експерти кажуть, що Україні, ймовірно, знадобляться танки Leopard 2 та інша західна бронетехніка, щоб пройти через ці рубежі.

Щоб зберегти техніку, українські військові змінили тактику. Тепер піхота, підкріплена резервами, залученими з інших підрозділів, веде наступ через мінні поля пішки.

У зв’язку зі стратегічними змінами, за словами солдатів, українські сили тепер вірять, що вони мають шанс на прорив.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?