Американські вчені дали друге життя популярному антибіотику
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Американські вчені дали друге життя популярному антибіотику

Американські вчені дали друге життя популярному антибіотику
Джерело:  medikforum.ru

Антибіотик ванкоміцин отримав нове життя від американських вчених, які розробили оновлену модифікацію препарату: тепер бактеріям потрібно набагато більше часу, щоб виробити стійкість до нього.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Medikforum.

Читайте також: Антибіотики можуть бути причиною марення і галюцинацій

В останні роки значна кількість бактерій виробили резистентність до цього антибіотика, який використовується вже 60 років. Американські дослідники модифікували ліки так, щоб воно впливав на бактерії три різних шляхи. В результаті створення резистентності стало значно складнішим завданням для мікроорганізмів.

Перші клінічні випробування препарату показали, що дана стратегія є успішною.

Час, який знадобився бактерії на виробленні резистентності до ванкоміцину, дозволяє припустити, що їм було потрібно багато зусиль в спробах захиститися від руйнування стін клітин бактерій. Саме ця дія надає ванкоміцин.

Попередні дослідження припустили, що існує ймовірність додати дві модифікації до ванкоміцину, що дозволяють зробити ці ліки дієвими у боротьбі з інфекціями. Нове дослідження підтвердили теоретична можливість ще однієї модифікації, що впливає на стінки клітин бактерій різні шляхи. В результаті всі ці модифікації дали ванкомицину тисячократно посилення активності, так що цей антибіотик почав успішно боротися з самими стійкими інфекціями, включаючи бактерії ентерококи, які називаються ВООЗ в числі найнебезпечніших.

Як повідомляв ONLINE.UA, у січні у США знайшли небезпечну бактерію, яка виявилася стійкою до всіх 26 відомих антибіотиків і від якої померла 70-річна жителька Штатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?