Американські вчені навчилися діагностувати коронавірус за допомогою смартфона
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Американські вчені навчилися діагностувати коронавірус за допомогою смартфона

Американські вчені навчилися діагностувати коронавірус за допомогою смартфона
Джерело:  online.ua

Новий додаток на смартфон та лабораторний набір до нього можуть забезпечити високу точність діагностування COVID-19.

Джерело: News Medical

Діагностувати коронавірус тепер можна за допомогою смартфона

Новий додаток для мобільних телефонів і лабораторний набір перетворили смартфон на систему виявлення COVID-19/грипу. Система виявлення є одним з найбільш швидких, чутливих, доступних і поширених тестів з відомих нині; і може бути легко адаптований для інших патогенів з пандемічним потенціалом, включаючи смертельні варіанти COVID та грипу.

Новій системі вдалося досягти швидкої та точної діагностики COVID-19, штамів COVID та вірусів грипу. Додаток використовує камеру смартфона для вимірювання хімічної реакції і визначає діагноз за 25 хвилин.

Оскільки нові варіанти COVID з’являються в усьому світі, тестування та виявлення залишаються важливими для боротьби з пандемією. Майже половина населення світу має смартфон, і ми вважаємо, що це має чудовий потенціал для забезпечення справедливого та рівного доступу до точної діагностичної медицини, - сказав Майкл Махан, провідний дослідник.

Дослідження було започатковане для розробки швидкої, недорогої діагностики, яку можуть використовувати медичні працівники в будь-якій точці світу для діагностики COVID-19.

Процес smart-LAMP (фото - news.ucsb.edu)

Лабораторний набір можна виготовити менше ніж за 100 доларів, і для нього потрібно трохи більше, ніж смартфон, конфорка та світлодіодні лампи. Скринінгові тести можна провести за ціною менше ніж 7 доларів США проти нинішніх 10-20 доларів за швидкий тест на антиген і від 100 до 150 доларів за ПЛР-тест.

Процес, який називається smart-LAMP, простий і зрозумілий. Невеликий об’єм слини пацієнта збирається та аналізується за допомогою програми для смартфона, камери телефону та діагностичного набору. Ніяких додаткових спеціальних матеріалів не потрібно.

ПЛР-тести є золотим стандартом через їхню чутливість і точність, але вони повільні, дорогі та не портативні. Тести LAMP відповідають чутливості та точності ПЛР і коштують дешевше. Крім того, LAMP працює при постійній температурі, що підходить для тестування на місці та вдома.

SmaRT-LAMP може виявляти COVID-19 і може бути легко модифікований для виявлення нових варіантів CoV-2 та інших патогенів з пандемічним потенціалом, включаючи грип, – сказав дослідник.

Безкоштовна, спеціально створена програма була розроблена для операційної системи Android і може бути завантажена та встановлена з Google Play Store. Відкривши програму, користувачеві надається можливість отримати покроковий посібник перед запуском тестових зразків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?