Добре знайомі фрукти виявилися джерелом речовин, що протистоять виникненню і розвитку нейродегенеративних розладів. Вчені з Університету Корнелла з'ясували, що вживання недорогих і доступних фруктів може захищати мозок від хвороби Альцгеймера, пише Orthodox.
Дослідниками були вивчені властивості яблук, бананів і апельсинів - фруктів, які найчастіше використовуються в західній дієті. Речовинами, які були вилучені з цих плодів, фахівці впливали на клітини нейронів у мозку.
У результаті вчені переконалися в тому, що фенолічні фітохімікалії фруктів пригнічують дію токсинів і гальмують окисне запалення клітинних процесів нейронала. Таким чином, споживання фруктів робить мозок людини менш сприйнятливим до дегенеративних процесів, пов'язаних зі старінням організму і обумовлює розвиток слабоумства.
При цьому, як підсумовують експерти, яблука мають найвищу концентрацію захисних антиокислювачів, що робить їх захисний ефект на мозок найбільш сильним. У меншій мірі захисними властивостями володіють банани і апельсини.
- Категорія
- Наука та медицина
- Дата публікації