Американський політолог розкрив невідому досі інформацію про надання Україні F-16
Категорія
Політика
Дата публікації

Американський політолог розкрив невідому досі інформацію про надання Україні F-16

Американський політолог розкрив невідому досі інформацію про надання Україні F-16
Джерело:  online.ua

На переконання американського політолога Раміза Юнуса, головним фактором під час ухвалення Заходом рішення про надання Україні літаків F-16 стали успіхи Збройних сил України на полі бою. Окрім того, він повідомив, що це доленосне для українців рішення міжнародні партнери Києва насправді ухвалили ще у 2022 році.

Джерело: "24 Канал"

Політолог розповів таємну інформацію про постачання Україні F-16

Згідно з даними Раміза Юнуса, рішення про західні винищувачі для України було прийняте ще щонайменше у кінці минулого року, після успішного контрнаступу ЗСУ на Харківському та Херсонському напрямках.

Саме тоді Захід переконався, що Україна може виграти цю війну й звільнити усі окуповані Росією території.

Від першого і до останнього Рамштайну всі постачання зброї були тісно пов’язані з потреби Збройних Сил та тим, які події відбуваються на фронті. Україна отримає усю зброю, яку необхідно, окрім ядерної. Все приходить поступово, адже війна це не про поспіх. ЗСУ вже оперують далекобійними крилатими ракетами, отримали західні танки, очікують на літаки F-16, – пояснив логіку західних країн експерт.

Ба більше, за його словами, союзники також перевіряють зброю на цій війні. Вони хочуть розуміти, яке саме озброєння є найбільш ефективним в тих умовах, які склалися на полі бою.

Політолог звертає увагу на те, що випробовування на полігонах це одне, а в умовах воєнного часу, з непередбачуваними ситуаціями – зовсім інше.

Коли Україна може отримати західні винищувачі

За словами міністра ВПС США Френка Кендалла, для постачання Україні винищувачів F-16 знадобиться «щонайменше кілька місяців».

Як з'ясувалося нещодавно, американські фахівці також братимуть участь у навчанні разом із союзниками та партнерами в Європі.

Це розроблялося, і Україна, очевидно, була зацікавлена в отриманні такого роду можливостей, — сказав Кендалл.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?