Американський ворог Путіна підтримав одне з головних призначень в команді Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Американський ворог Путіна підтримав одне з головних призначень в команді Трампа

Американський ворог Путіна підтримав одне з головних призначень в команді Трампа
Джерело:  online.ua

Американський сенатор Джон Маккейн, який є затятим противником президента Росії Володимира Путіна, заявив, що підтримає кандидата на пост Державного секретаря США  Рекса Тіллерсона  при голосуванні в сенаті.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ABC News.


Відзначимо, Тіллерсон є представленим кандидатом на пост Держсекретаря США від американського президента Дональда Трампа. Кандидатура Тіллерсона повинна отримати схвалення в сенаті США.


"Я буду голосувати на підтримку його кандидатури, у мене було безліч розмов з ним, і знову ж таки - мої стурбованості були пов'язані з нашими (США - Ред.) стосунками з Росією і його минулими стосунками (з Росією - Ред.)", - заявив Маккейн.


Читайте також:  Смертельна зброя для війни з Росією: Україна отримала промінчик надії з США


За його словами, Тіллерсон багато розповів йому про свої погляди щодо РФ, а також про його обов'язки в той час, коли він очолював американську корпорацію ExxonMobil.


Раніше Маккейн заявляв, що поки не вирішив, чи підтримає Тіллерсона при голосуванні в сенаті через наявні побоювання через його стосунки з РФ.


Нагадаємо, в кінці 90-х Тіллерсон відповідав за проекти ExxonMobil в Росії, в 2011 році в якості глави компанії він уклав угоду про буріння в Арктиці з "Роснафтою", неодноразово проводив переговори з Путіним, а в 2013 році був нагороджений російським орденом Дружби.


На посту глави ExxonMobil Тіллерсон висловлювався проти санкцій відносно РФ, так як через них американська компанія була змушена призупинити проект з "Роснафтою".


Як повідомляв ONLINE.UA,  прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков прокоментував майбутнє призначення людини Дональда Трампа Рекса Тіллерсона Державним секретарем США, що викликало шквал іронії в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?