Арешт Савченко: суд ухвалив нове рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Арешт Савченко: суд ухвалив нове рішення

Арешт Савченко: суд ухвалив нове рішення
Джерело:  online.ua

У Києві відбулося чергове засідання Шевченківського районного суду у справі нардепки Надії Савченко, яку підозрюють в підготовці до насильницького повалення конституційного ладу і зміни влади в Україні. Суд прийняв рішення ще на два місяці продовжити її арешт - до 15 лютого 2019 року включно, повідомляє ONLINE.UA.

Тим самим суд продовжив арешт Савченко, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою якої завершувалася 23 грудня. Прес-секретарка нардепки Тетяна Проторченко підтвердила, що Савченко продовжили арешт на 60 діб, незважаючи на те, що адвокати спростували всі доводи сторони звинувачення. Також вона додала, що зараз команда Савченко збирає документи для подачі позову до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, Верховна Рада 22 березня позбавила Савченко депутатської недоторканності і надала дозвіл на її затримання і арешт. У той же день Савченко була затримана і арештована.

Її підозрюють у змові з метою силового захоплення влади, в підготовці до силового захоплення влади, в підготовці замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну і інших політиків, в підготовці теракту, а також у сприянні бойовикам "ДНР" .

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 5 грудня Савченко оголосила сухе голодування, але вже 13 грудня припинила його, заявивши, що їй пішли на поступки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?