Євросоюз створить масштабну школу розвідки - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз створить масштабну школу розвідки - перші подробиці

Євросоюз створить масштабну школу розвідки - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Влада ЄС має намір створити спільну розвідувальну школу в рамках проекту Постійного структурного співробітництва - Permanent Structured Cooperation (PESCO), передає ONLINE.UA з посиланням на Politico.

Зазначається, що міністри оборони 25 країн-членів ЄС затвердили 17 нових проектів PESCO, серед яких і створення подібної школи, що стане великим кроком для розвідувальної спільноти ЄС. Не підтримали проект тільки Данія, Мальта та Велика Британія.

"До недавнього часу розширення розвідувального співробітництва в Союзі блокували саме британці, які розглядали його як небажану конкуренцію розвідувальному альянсу Five Eyes, до якого входять США, Австралія, Канада, Нова Зеландія та Британія", - сказано в повідомленні.

За попередніми даними, Греція буде грати провідну роль у проекті розвідувальної школи ЄС. В співробітництві з НАТО та службами розвідки та безпеки блоку школа навчатиме співробітників спецслужб по всьому ЄС. Варто зазначити, що деякі експерти здивовані тим, що Греція очолить школу у співпраці з Кіпром, адже це дві країни ЄС з найближчими зв'язками з Москвою.

Нещодавно авторитетне агентство Bloomberg писало, що президент РФ Володимир Путін усвідомлює некомпетентність своїх спецслужб, але навіть попри це не відмовиться від своєї агресивної політики. Останні невдалі операції ГРУ говорять про готовність Росії діяти та продовжувати конфронтації із Заходом.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ЗМІ розповіли,  як Путіна підставили спецслужби РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?