Газпром зробив брехливу заяву про припинення рішення Стокгольмського арбітражу: в Нафтогазі відповіли
Категорія
Економіка
Дата публікації

Газпром зробив брехливу заяву про припинення рішення Стокгольмського арбітражу: в Нафтогазі відповіли

Газпром зробив брехливу заяву про припинення рішення Стокгольмського арбітражу: в Нафтогазі відповіли
Джерело:  online.ua

У четвер, 28 червня, російський газовий монополіст "Газпром" похвалився, що апеляційний шведський суд призупинив рішення Стокгольмсокго арбітражу щодо стягнення боргу з російської компанії в розмірі 2,6 млрд доларів на користь України. В "Нафтогазі" спіймали на брехні "Газпром", зазначивши, що заява російського монополіста не відповідає дійсності.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу "Нафтогазу України".

"Заява "Газпрому "про те, що суд залишив своє попереднє рішення без змін, не відповідає дійсності. Рішення означає, що, вивчивши аргументи, надані "Нафтогазом", суд відхилив безпідставне твердження "Газпрому" про те, що значні частини обґрунтування транзитного рішення були написані адміністративним секретарем",- пояснили в українській газовій компанії.

При цьому в "Нафтогазі" підтвердили, що шведський апеляційний суд тимчасово призупинив виконавчі дії за рішенням Стокгольмського арбітражу щодо грошових стягненнь з російського монополіста боргу на користь України, але з інших причин. А саме через те, що "Нафтогаз" не мав можливості надати свої контраргументи в суді в рамках цього засідання.

В українській компанії підкреслили, що вже найближчим часом "Нафтогаз" подасть в суд додаткове звернення з викладенням цих фактів. У компанії сподіваються, що суд перегляне останнє рішення.

Також в "Нафтогазі" додали, що рішення шведського суду не є обов'язковим до виконання в судах інших юрисдикцій. Тому українська компанія продовжить дії щодо стягнення боргу з "Газпрому" в інших країнах в рамках виконання рішення Стокгольмського арбітражу.

Як повідомляв ONLINE.UA, що Велика Британія прийняла резонансне рішення у справі "Нафтогазу" проти "Газпрому".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?